Hirdetés

Samsung CLP-415N - áramvonalas marketingprinter|

Követhetjük az ECO meghajtóprogramban, hogy mennyit ártottunk környezetünknek.

Hirdetés

Szép vonalvezetéssel dicsekedhet a Samsung színes lézernyomtató, mely teljesítményéhez képest (névleges sebessége színesben is 18 lap/perc) nem foglal túl sok helyet. Magas sebességét inline elrendezése teszi lehetővé, a kompakt tonerkazetták egyetlen fiókot kihúzva mind hozzáférhetők és cserélhetők, csak a hulladék toner tartály kapott helyet egy oldalajtó mögött. Egyetlen 250 lapos tálcát tartalmaz a Samsung CLP-415N, ennek belső fedelébe 20 lapos borítékadagolót építettek. Kétsoros szöveges kijelző és navigációs blokk segít a kezelésében, az USB mellett hálózati csatlakozást is kiépítettek rajta.


Először meglepődtünk a nagyon alacsony, 4-5 lap/perces sebességeredmények láttán, ám kiderült, hogy csak a Windows Update-ről automatikusan letöltött meghajtókkal dolgozik ilyen lomhán a készülék. A Samsung saját PostScript meghajtójával már a specifikációhoz közelítő értékek születtek: 16,8 lap/perc monokróm, 12,5 lap/perc színes módban.


Jó minőségűek, bár kissé túltöltöttek a nyomatok, ám az biztos, hogy minőségben megfelelnek marketing célokra is. Két meghajtóprogramot, illetve nyomtatónyelvet is kipróbáltunk, de egyikben sem lehetett észrevehető módon visszavenni a telítettséget, az ECO mód kimerült a több oldal egyre nyomtatásában. Az összetett CO2-papír-energiamegtakarítást összegző funkció azért hosszú távon érdekes lehet.


Négy kompakt tonerkazetta és egy hulladék tonertároló képezi a kellékanyagbázist, a transfer belt százezer oldalig jó, így ezzel nem számoltunk. A kereskedelemben kapható fekete 2500 oldalas, míg a színes kazetták 1800 oldalra elegendő töltettel rendelkeznek, a fekete oldalköltség (ISO) 9,61, a színes pedig 55,37 Ft. Egy jól kezelhető, jó nyomatminőségű készülék a CLP-415N, ugyanakkor takarékos funkciói nem úgy működnek, ahogy kellene, és színes költségei magasak.

 

 

Adatok


- Színes inline CMYK lézernyomtatómű, 600×600 dpi ×4 bit felbontás, 18 lap/perc névleges sebesség (monokróm és színes is), SPL/PCL5Ce/PCL6C/PS3/PDF V1.7 emuláció, 250 lapos tálca, 20 lapos borítékadagoló, USB- és Ethernet-csatlakozás

 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.