Hirdetés

Fagyos böngészés



|

Hirdetés

Az utóbbi időben, ha a jobb oldali egérgombbal kattintok egy hivatkozáson, hogy új ablakban nyissam meg, akkor rendszerem ledermed, amíg az új ablakban teljesen be nem töltődik az oldal. A Tálca jobb szélén levő kapcsolati ikon jelzi ugyan az adatok letöltését, de addig semmi sem történik, ameddig a folyamat teljesen be nem fejeződik. Mi okozhatja a lefagyást?Alighanem valamilyen szoftver akadályozza letöltés közben az adatáramlást. Ez éppenséggel egy tűzfal is lehet: némelyik felhasználó hasonló jelenséget tapasztalt a ZoneAlarm használatakor, bár az újabb változatokkal már nem. Ha olvasónk a közelmúltban telepített vagy frissített tűzfalprogramot, próbálja meg eltávolítani, vagy ideiglenesen kikapcsolni, hogy kiderüljön, valóban ez okozza-e a problémát. Egy, a reklámablakok beugrását megakadályozó program vagy egy antivírusszoftver is lehet a baj forrása.

Rosszabb esetben sikerült begyűjtenünk egy kémprogramot. Ezek megfigyelik, majd jelentést küldenek böngészési szokásainkról, hogy azután célzott hirdetésekkel bombázhassanak bennünket. Ilyen kémprogramra úgy "tehetünk szert", hogy olyan ingyenes alkalmazást telepítünk, amely hirdetések megjelenítésével fizetteti meg az árát. Ez azzal keltheti a leírt jelenséget, hogy megpróbál jelentést küldeni egy már megszűnt kiszolgálónak, és amíg kísérletezik, harminc-hatvan másodpercre leblokkolja a rendszert. Ha erre gyanakszunk, akkor egy megfelelő eltávolítóprogram lehet a legjobb ellenszer: lásd májusi számunkban az új Ad-Aware-ről szóló cikket!

Rosszul megírt (vagy túl nagy számban telepített) böngészősegítő szoftverek ugyancsak a böngésző lelassulását okozhatják. Ezek mindenféle további funkciókkal ruházzák fel az Internet Explorert, és a kémprogramokhoz hasonlóan sokszor a tudtunkon kívül települnek a rendszerre. Kikapcsolásukhoz nyissuk meg az Internet Explorert, és az Eszközök --> Internetbeállítások tételek kiválasztása után a Speciális oldalon vegyük ki a pipát a Külső böngészőbővítmények engedélyezése sor mellől, majd kattintsunk az OK gombon, és indítsuk újra a rendszert.





Ha ezután helyreáll a normál működés, de fáj a szívünk az elvesztett lehetőségekért, akkor töltsük le a BHO Cop nevű ingyenes programot
http://www.pcmag.com/article2/0,4129,270,00.asp;
Ez a szoftver feltárja, hogy milyen bővítmények működnek rendszerünkön, és segítséget nyújt abban, hogy külön-külön letörölhessük őket: így kideríthetjük, hogy vajon melyikük okozza a rövid ideig tartó lefagyást.
Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.