Hirdetés

Miért csak olvasható?



|

Hirdetés

Ám ha CD-re írom az információkat, akkor azok csak olvashatókká válnak, vagyis munkatársaimnak használat előtt a merevlemezre kell menteniük őket, és törölniük a csak olvasható beállítást. Hogyan lehetne megtakarítani ezt a pluszmunkát, és a csak olvasható beállítás nélkül elmenteni az anyagokat?A CD-R a szokványos állományműveletek szempontjából csak olvasható adathordozó: a szövegszerkesztők, táblázatkezelők vagy adatbázisprogramok nem módosíthatják a rajta tárolt állományokat - s ezen nem is változtathatunk.

Ha egy CD-ről állományokat másolunk át merevlemezre, akkor a régebbi Windows rendszerek észreveszik, hogy a forrás csak olvasható adathordozó, ezért bekapcsolják ezt az attribútumot az átmásolt állományokon. A Windows XP már nem tesz ilyet, éppen az ebből származó problémák elkerülése végett, érdemes tehát elgondolkodni azon, hogy nem kellene-e munkatársaival együtt esetleg átállnia XP-re.

Ha ez nem jöhet szóba, akkor az lehet a megoldás, hogy megváltoztatjuk a merevlemez és a CD közötti adatmozgatás módját. A legelegánsabb technika az, ha tömörített ZIP archívumot készítünk az állományokból, majd azt írjuk CD-re. Bár a ZIP archívum maga csak olvasható lesz, a benne levő állományok megőrzik eredeti attribútumukat, és azok akkor is megmaradnak, amikor munkatársaink kicsomagolják őket a PC-jükön.

Csak az a baj, hogy a korábbi Windows-változatokban nincs ZIP, azokhoz tehát külön programot, például WinZipet ( http://www.winzip.com ) kell venni, hogy működjön a dolog.



Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.