Hirdetés

Bemutatkozott a Xiaomi Mi Mix Fold, ami akár egymilliószor is összehajtható



|

A Xiaomi csúcskategóriás telefonja kívül rugalmas, belül erős. Mutatjuk, hogy mit tud.

Hirdetés

A közelmúltban több pletyka is keringett róla, hogy a Xiaomi hamarosan leleplezi az első összecsukható okostelefonját, és egy livestream keretében ez meg is történt. Az új készülék a  Mi Mix Fold névre hallgat, és Samsung Galaxy Fold stílusú kialakítással rendelkezik, ami azt jelenti a gyakorlatban, hogy egy 8,01 colos, 4:3-as képarányú OLED főképernyő (2480 x 1860-as felbontással, HDR10+ és Dolby Vision támogatással) kapunk kihajtott állapotban, összecsukva pedig egy 6,52 colos külső kijelzőt használhatunk 90 Hz-es képfrissítéssel.

A gyártó azt állítja,  hogy a telefon panelje akár egymilliószor is összehajtható. De nem ez a mobil legérdekesebb tulajdonsága. 

Hirdetés

A Xiaomi Mi Mix Fold burkolata egy Qualcomm Snapdragon 888-as processzort rejt egy 12 vagy egy 16 GB-os LPDDR5 3200 MHz-es memória támogatásával, amiket egy - a kihajthatós készülékek között a jelenlegi legnagyobb - 5020 mAh-s akkumulátor táplál. Utóbbit egy 67 W-os gyorstöltővel állítólag 37 perc alatt teljesen fel lehet tölteni. Tárhely szempontjából 256 GB és 512 GB között választhatnak majd a vásárlók. A legérdekesebb azonban mégis a kamerafelhozatal.

A hátlapon tripla kamera kamera kapott helyet: egy 108 MP-es fő szenzor, amihez egy 13 MP-es ultraszéles látószögű egység társul, valamint egy harmadik, 8 MP-es objektív is, melynek legnagyobb újítása a folyékony lencse technológia.

Ez lehetővé teszi a háromszoros optikai zoomos (és harmincszoros digitális zoomos), valamint a makró felvételek készítését is. A látványtól nem marad el a hangzás sem, négy hangszóró került a Mi Mix Foldba a Harman Kardon támogatásával. A szolgáltatásokat Dual 5G, WiFi 6 és Android 10 egészíti ki. 

A Xiaomi Mi Mix Foldot egyelőre csak Kínában lehet előrendelni, de már nagyjából tudni, hogy miképpen alakulnak az árak: a legolcsóbb variáns (12 GB RAM, 265 GB tárhely) körülbelül 471 ezer forintot kóstál, a 12/512-es kiadás körülbelül 519 ezer forintba kerül, a 16/512-es változatért pedig akár 613 ezer forintot is elkérhetnek.

Egyelőre nem tudni, hogy nemzetközileg mikortól lesz kapható.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.