Hirdetés

Okos funkcióval bővül az androidos Chrome, csak sajnos nagyon bénán oldották meg



|

Keresési előzmények: így ne csináld, ha fejlesztő vagy!

Hirdetés

A jelek szerint hamarosan felhasználók millióinál változik meg a legfontosabb és leglátogatottabb weboldal a világon: az, amelyik felugrik, amikor a felhasználó új lapot nyit meg. Ez is egy weboldal ugyanis, csak éppen a Google algoritmusa szabja személyre a felhasználó preferenciáinak és előzményeinek hála. Ennek megfelelően nagyon óvatosan bánik vele a cég, csak akkor és csak annyit változtat rajta, amikor és amennyit mindenképpen szükséges.

A legújabb fejlemény, hogy a gyakran látogatott oldalak mellett a keresési előzményeket is megjeleníti. Legalábbis erre utalnak az Android Police olvasói által beküldött képernyőképek, amelyeken az látszik, hogy az említett oldalak felett már újra kereshetünk egy koppintással arra, amire nemrég kerestünk, vagy amire gyakran keresünk. Jó ötlet, csak sajnos gyatrán néz ki: alig pár karakter jut a keresőszavak megjelenítésére, és tekintve, hogy manapság nem csak egy-egy szóra, hanem kifejezésekre és (tag)mondatokra is előszeretettel keresünk, ez édeskevés.

Hirdetés

A felhasználók arra panaszkodnak, hogy

nem tudják, mire kattintanak, hiszen egyszerűen nem derül ki, mik a keresőszavak, olyan kevés a hely.

Azaz akkor tudják, ha emlékeznek a konkrét keresésre.

Akinél felbukkan a funkció és idegesíti, az szerencsére testre szabhatja a megjelenését a chrome://flags/#organic-repeatable-queries oldalon, vagy ki is kapcsolhatja az egészet. Egyelőre nem tudni, hogy egy lassan aktivált fejlesztésről van-e szó, vagy a Google csak véletlenszerű "nyertesekkel" teszteli az ötletet (szokott ilyet is), ha az előbbiről van szó, reméljük, elolvassák előtte a visszajelzéseket.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.