Hirdetés

A Google megerősítette, hogy nem csak a Pixeleket lehet majd kikapcsolt állapotban is megtalálni



|

Már elérhető az Android új eszközkereső hálózata, ami több modellen is korlátozások nélkül lesz használható.

Hirdetés

A Google a tavaly májusi I/O fejlesztői konferencián jelentette be, hogy az Apple Lokátorához hasonló eszközkereső hálózaton dolgozik, amely Bluetooth-jelek alapján képes lesz kiszúrni az elveszett vagy ellopott androidos kütyüinket. A Find My Device néven futó megoldást végül a napokban kezdte elérhetővé tenni a cég, világszerte az Android 9-et, vagy újabb operációs rendszereket futtató hardvereken.

A Find My Device-nak van azonban egy nagyon hasznos funkciója, amit egyelőre csak a keresőóriás aktuális mobiljai, az ősz óta forgalmazott Pixel 8 és Pixel 8 Pro támogatnak: a készülékek kikapcsolt vagy lemerült állapotban állapotban való megtalálása. A jó hír, hogy a képesség nem marad örökké exkluzív.

Az ügy előzményeként érdemes felidézni, hogy az Android Police még március közepén, az Android 15 béta verziójának kódja alapján buktatta le az offline keresést, a portál pedig már akkor is arról írt, hogy a funkciót csak azok a készülékek fogják támogatni, amelyek rendelkeznek egy speciális hardverrel. Ez azért felel, hogy a mobilban lévő Bluetooth chip kikapcsolt állapotban is kibocsássa a helyzet beméréséhez szükséges jeleket.

Hirdetés

Azóta pedig hivatalosan is megerősítést nyert a dolog, a Google beharangozó blogposztja ugyanis rögzíti, hogy a Pixel 8 és a Pixel 8 Pro az erre szolgáló célhardver miatt támogatják a megoldást. Ugyanakkor öröm az ürömben, hogy az Android Authority érdeklődésére reagálva a keresőóriás elárulta, hogy már együtt dolgozik más gyártókkal, így később további "prémium androidos eszközökön" is elérhető lesz a funkció.

Az egyelőre nem ismert, hogy ezek kizárólag a jövőben megjelenő készülékek lesznek-e, avagy akadnak más olyan modellek is, amelyek a Pixel 8-szériához hasonlóan már szintén rendelkeznek a speciális hardverrel, és utólag is be lehet kapcsolni rajtuk az offline keresést.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.