Hirdetés

Az Anker a power bankok után már otthoni energiatárolót épít, amivel az áramszünet sem gond



|

Az eszköz segít a megújuló energia lehetőségeinek kiaknázásában és áramszünet esetén is jól jön.

Hirdetés

A főleg a hordozható akkumulátoraikról - azaz power bankekről - ismert, de például speckó telefontöltőket is fejlesztő Anker most pár kategóriával feljebb lépett, ugyanis olyan energiatároló rendszert mutatott be, amelyet ugyan nem tudunk majd magunkkal vinni, cserébe nagyon jó szolgálatot tehet otthon.

A cég ugyanis szerdán bejelentette legújabb, Solix termékcsaládjának érkezését, amely alkalmas az otthoni napelemek által termelt energia elraktározására, de ha szükség van rá, akár egyfajta szünetmentes tápként képes a teljes háztartást ellátni árammal.

Hirdetés

A Solix típusnév alatt többféle energiatárolót is fejlesztettek, amelyeket különféle igényekre terveztek. A legnagyobb változat egy kisebb hűtőszekrény méretével vetekszik, a kisebb verzió pedig nagyjából akkora, mint egy egy dohányzóasztal.

Az eszközöket akár sorba is lehet kötni, a rugalmas működésnek köszönhetően pedig a leadott energia mennyiségét is lehet változtatni: a legkisebb fokozatban 5 kilowattórát képes produkálni, amivel egy átlagos lakóház elektromos rendszereit pár órán át lehet működtetni, a skála másik vége pedig 180 kilowattóra, ami ugyanezt a házat akár egy hétig is el tudja látni energiával. Utóbbi egyébként jelentős ugrás a kategória jelenlegi piacvezetőjéhez, a Tesla Powerwall 2-höz képest, amely legfeljebb 135 kWh leadására képes.

A kisebb változatot amúgy kifejezetten arra tervezték, hogy a társasházak erkélyeire felszerelt napelemek energiáját tudja tárolni. Sajnos a balkon-napelemek használatát Magyarországon még nem engedélyezték.

Az Anker egyelőre nem közölte, hogy mennyibe fognak kerülni az energiatároló rendszerei, azonban, a héten bejelentett Anker PowerHouse 767-ért - amelyet mostantól Anker Solix F2000 néven forgalmaznak - 2000 dollárt fog kérni. Ez a rendszer egyébként 2 kilowattórás kapacitású, így ebből arra lehet következtetni, hogy a jóval izmosabb, 180 kilowattóra leadására is képes nagy tesó ára valószínűleg ennél lényegesen magasabb lesz.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.