Hirdetés

Az Apple-nek van egy jó híre, ha iPhone 13-at használsz



|

Mégsem lesz olyan drága mulatság az új iPhone-ok kijelzőcseréje.

Hirdetés

Még szeptemberben számoltunk be róla, hogy az Apple egy komoly akadályt gördített az iPhone 13-széria kijelzőcseréje elé, a művelet elvégzésével ugyanis teljesen működésképtelenné válik az arcazonosításért felelős Face ID szenzor, hacsak egy hozzáértő nem helyezi át az érzékelőt kiszolgáló mikrokontrollert is, ami cseppet sem könnyű feladat.

A csapda még azzal sem kerülhető ki, ha hivatalos Apple-alkatrészt használunk, így jelen állás szerint a pórul járt ügyfeleknek mindenképp a cupertinóiak méregdrága hivatalos szervizeiben kell elvégeztetniük a javítást, már ha nem szeretnék minden feloldáskor bepötyögni a jelkódjukat.

Hirdetés

Az erősen megkérdőjelezhető eljárás joggal háborította fel a jutányosabb áron dolgozó független szervizeket és a szabad javításért kiálló csoportokat, az Apple pedig meglepő módon hallgatott a kritikákra, nemrég ugyanis bejelentették, hogy hamarosan megszűnik a korlátozás.

Az almás cég a The Verge-nek nyilatkozva árulta el, hogy érkezni fog egy szoftverfrissítés, ami szükségtelenné teszi a mikrokontroller áthelyezését, az update megjelenési dátumát viszont nem közölték a lappal.  

Az Apple gyors visszakozása arra utal, hogy a javítás jogáért küzdő mozgalom megerősödésével Tim Cookéknak is újra kell gondolniuk a régi praktikáikat.   

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.