Hirdetés

Egy videós egy autó összetörésével tesztelte, hogy működik-e az iPhone 14 Pro ütközésérzékelése



|

Életnagyságú távirányítós autóval jártak a végére, hogy az Apple beváltja-e az ígéreteit.

Hirdetés

Ahogy az ilyenkor lenni szokott, a tesztelők nagy lendülettel vetették rá magukat a szeptember 7-én leleplezett iPhone 14-szériára, így egyebek mellett már a Pro-modell új, 48 megapixeles kamerájáról és a megkönnyített szerelhetőségről is olvashattunk beszámolókat, nemrég pedig mi is elvittük egy körre az Apple legújabb zászlóshajóját.

A TechRax nevű youtuber azonban most egy egészen különleges kísérlettel jelentkezett: valódi autókkal vizsgálta meg az iPhone 14 Pro ütközésfigyelését, amely automatikusan értesíti a hatóságokat, ha közúti balesetet szenvedünk.

Hirdetés

Ehhez egy távirányításúra átszerelt Mercury Grand Marquist áldozott fel, amivel kétszer is belehajtott egy rakás autóroncsba. Az ütközéseket kívülről és egy fedélzeti GoPro-kamerával is megörökítették, az iPhone 14 Pro pedig a vezetőülés támlájához volt rögzítve.

Ha nem akarod végignézni a videót, lelőjük a poént: az almás mobil ütközésérzékelője mindkét esetben reagált a történtekre. A felvétel alapján az iPhone 14 Pro jó 10 másodperccel a baleset után kezdett 10 másodpercről visszaszámolni, mielőtt elindította volna a segélyhívást (a vonatkozó rész 3:58-tól látható).

Magyarán a sofőröknek bőven van idejük leállítani a folyamatot, és persze teljesen ki is kapcsolhatják azt a Beállításokban. Mindenesetre jó tudni, hogy ha szükség lenne rá, akkor tényleg működik a funkció.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.