Hirdetés

Egyre inkább az adathalászatról szólnak a közösségi oldalak



|

A Facebookon és az Instagramon is egyre nagyobb mértéket ölt az adathalászat, de a legjobban még mindig a Microsoft-felhasználók adatait akarják ellopni.

Hirdetés

A Vade Secure egy cyberbiztonsági cég, amely elsősorban az e-mailes támadásokra koncentrál. A legutóbbi jelentése 2019 első negyedévére vonatkozóan vizsgálta az adathalászatot, és arra jutott, hogy a közösségi oldalakon egyre sebezhetőbbek a felhasználók. 

Hirdetés

A fontosabb oldalakon az adathalászat mértéke az utóbbi egy év alatt 74,7 százalékkal nőtt, főleg a Facebookon és az Instagramon. 

Az adathalászattal leggyakrabban támadott oldalak top 10-es listáján ott van a Facebook, most először az Instagram is bejutott a top 25-be. A Facebook a negyedik helyen áll. 

Továbbra is első azonban a Microsoft, az Office 365-ös belépési adatokat ugyanis állítólag könnyen szerzik meg az adathalászok. Miután a támadók saját scriptek segítségével ellopták a belépési adatokat, sokszor legális Microsoft-tartalomhoz irányítják át a gyanútlan felhasználókat. Hamis és valódi URL-ek keverésével továbbá a Netflix is kedvelt célpont. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.