Hirdetés

Ha Telekom előfizető vagy, erre most különösen érdemes figyelned: újabb csalás szedi áldozatait!



|

A szolgáltató figyelmezteti a felhasználóit, hogy egy csalók szálltak rájuk.

Hirdetés

Bármilyen fondorlatos jelszóval is álljunk elő, az bizony csak annyira lesz biztonságos, amennyire vigyázni is tudunk rá, az óvatossághoz pedig szorosan hozzátartozik, hogy éberen figyelünk a kiberbűnözők trükkös próbálkozásaira, akik változatos megtévesztésekkel igyekeznek elérni, hogy önként és dalolva adjuk át nekik a belépéshez szükséges adatainkat.

Egy ilyen adathalászati kampány zajlik most éppen a Telekom ügyfelei ellen, akiket ezúttal e-mailben támadnak a csalók, a mobil- és internetszolgáltató ezért figyelmeztetést adott ki az ügyben.

A Telekom weboldalára navigálva egy rögzített üzenet tájékoztatja a látogatókat arról, hogy az adathalászok számlabefizetésre vagy webmail-belépésre ösztönző e-mailekkel bombázzák az ügyfeleket a cég nevében. Ahogy az ilyenkor lenni szokott, aki követi a megtévesztő levélben foglalt utasításokat, kiszolgálja a belépési adatait a csalóknak.

Hirdetés

A szolgáltató ezért mindenkit arra kér, hogy a Webmail használatához mentsék el a webmail.telekom.hu címet könyvjelzőként, és a továbbiakban innen férjenek hozzá a felülethez, akik pedig az e-mailnek bedőlve megadták a belépési információikat, minél előbb változtassák meg a jelszavukat. Amennyiben valaki a számlabefizetést is a csaló levélen keresztül intézte, annak a bankjával kell felvennie a kapcsolatot, mivel ebben az esetben rossz kezekbe kerültek a bankkártyaadatai.

A jó hír, hogy a jövőben valószínűleg lényegesen kevesebb embert tudnak majd lépre csalni az adathalászok, időközben ugyanis egyre több helyen válik elérhetővé a jelszómentes Passkeys belépési szabvány, amely ellen hatástalanok a kamu belépési oldalak. A technológia elterjedéséig pedig a Telekom tájékoztató oldalára is érdemes lehet vetni egy pillantást, ahol a szolgáltató a csalások megelőzéséhez nyújt segítséget.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.