Hirdetés

Hivatalos: megint árat emel a Telekom



|

Egységes mértékben drágulnak a Magyar Telekom szolgáltatásai.

Hirdetés

Utoljára tavaly januárban jelentett be áremelést a Magyar Telekom, akkor március 1-jei hatállyal 14,5 százalékkal drágultak a távközlési szolgáltató tarifái. A növekvő havidíjakat a vállalat az inflációval indokolta. Még 2022 szeptemberében egészítette ki az ügyfélszerződések Általános Szerződési Feltételeit egy inflációkövető díjkorrekció klauzulával.

Ennek lényege, hogy a Telekom tarifái a KSH, azaz a Központi Statisztikai Hivatal által közzétett, előző üzleti évi átlagos fogyasztói árindex mértékével módosulnak.

Hirdetés

A Magyar Telekom mai közleménye szerint a szolgáltató 2024. március 1-jei hatállyal újfent módosítja árait, 15 százalékos inflációkövető díjkorrekciót hajt végre. A KSH által január 12-én közzétett adatok alapján a 2023. évi átlagos fogyasztói árváltozás 17,6 százalék volt Magyarországon. Vagyis a vállalat 2,6 százalékponttal alacsonyabb áremelés mellett döntött, figyelembe véve az ügyfelek érdekeit és a piaci folyamatokat egyaránt, és ennek szellemében "úgy módosította az ÁSZF-jét, hogy az éves inflációkövető díjkorrekció mértéke 2024-ben 15% lesz".

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.