Hirdetés

Így változtasd meg a Windows 10-es mappák színét



|

Egy apró segédprogram bevetésével egyszerűen módosíthatod a mappaszíneket a Windows 10-ben.

Hirdetés

A Windows 10 gyárilag nem teszi lehetővé a mappák ikonjainak teljes testre szabását, ahogyan színes címkék használatát sem (mint a macOS-en). Ha szeretnéd megváltoztatni a mappáid színeit Windows 10 alatt, akkor ideje segítségül hívnod egy apró segédprogramot. 

Hirdetés

Ilyen például a FolderPainter, amely teljesen ingyenes, és pont a mappák színeinek megváltoztatásában segít. Sajnos teljes színspektrumot nem kínál, az egyszerűség jegyében korlátozott a kínálat, de azért van miből válogatni. 

A mappaszínek megváltoztatásához töltsd le és indítsd el a FolderPaintert. Az EXE futtatásakor két opciót lehet engedélyezni, jelenleg elég lesz a [Use Shift Key to Display Context Menu] opció, majd az [Add to Menu] gomb. 

Ezután elég lenyomva tartanod a Shift gombot, majd jobb gombbal kattintanod azon a mappán, amelynek a könyvtárszínét módosítanád. A felugró menüben lesz egy [Change Folder icon] opció, egy almenüvel, ami engedi kiválasztani a neked tetsző színt. 12 van, és bármikor visszatérhetsz az alapbeállításhoz. A színmódosítás azonnali, ha mégsem, nyomj egy frissítést. Az új szín az Intézőben és a párbeszédablakokban is megmarad. 

A módosításhoz nem kell fusson a háttérben a FolderPainter, vagyis nem terheli az erőforrásokat. A Windows 10 viszont sajnos ezután sem képes színek szerint mappákat csoportosítani. 

A Windows 10 nagyobb frissítései előtt azonban érdemes lehet törölnöd a programot, az ilyen segédprogramok ugyanis időnként bezavarnak a frissítésbe. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.