Hirdetés

Jön a Quest 3 VR headset, és az ára sem lesz rossz



|

Folytatást kap minden idők legsikeresebb VR headset szériája, amit még Oculus néven ismertünk meg annak idején.

Hirdetés

A Meta tavaly nyárig közel 15 millió példányt adott el a 2020-ban piacra dobott Quest 2 (eredeti nevén: Oculus Quest 2) headsetből, amivel ez számít a kategória legnépszerűbb termékének. Habár sokan várták, hogy már 2022-ben bemutatkozhat az eszköz utódja, végül csak a méregdrága Quest Prót leplezte le a cég az őszi szezonban.

A tényleges bejelentésre a játékoknak szentelt Meta Gaming Showcase 2023-ig kellett várni, Zuckerbergék ugyanis ennek felvezetéseként a harmadik generációs Questet is megvillantották.  

Hirdetés

A Meta Quest 3 idén ősszel fut be, a gyártó ígérete szerint pedig a benne lapuló Snapdragon chipnek hála kétszer olyan erős grafikus feldolgozóval bír, mint az elődje, s ezzel egyben ez a vállalat eddigi legizmosabb headsete is. Mivel a bemutató csak afféle kóstoló volt, a konkrét specifikáció továbbra is titok, azt viszont elárulta a Meta, hogy nagyobb felbontású kijelzőre, fejlettebb lencsékre és kényelmesebb viseletre számíthatunk, mint az előd esetében.

Az utóbbiról a 40%-al karcsúbbá vált dizájn gondoskodik, az élményt pedig a szebb látványt kínáló passtrough (ez a Metánál lényegében a kibővített valóság) üzemmód fokozza tovább. Jó hír, hogy az eszköz visszafelé kompatibilis lesz a Quest 2 több mint 500 játékával, így a nagy rivális PlayStation VR2-vel ellentétben nem kell nulláról kezdeni a katalógus felépítését.

A Quest 3 128 GB-os alap változatáért 500 dollárt, vagyis durván 172 ezer forintot kér majd a cég, viszont a Quest 2 is kapható marad, és olcsóbb lesz, mint eddig valaha: június 4-től kezdődően 300 dollárért szerezhetjük be a 128 GB-os, 350 dollárért pedig a 256 GB-os variánst. A Quest 3 tényleges bemutatójára, vagyis a technikai részletek és - remélhetőleg - a megjelenési dátum felfedésére a szeptember 27-én esedékes Meta Connecten kerül majd sor.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.