Hirdetés

Még évekig nem fogja megelőzni a Disney+ a Netflixet



|

Felmérés árulkodik arról, miként alakulnak a streaming erőviszonyok az évtized közepe felé.

Hirdetés

Kétségtelenül izgalmas időket él a streaming szolgáltatók piaca, hiszen a nagyjából 45%-os dominanciával bíró Netflix legutóbbi pénzügyi jelentése a platform történetében először az előfizetők csökkenéséről számolt be, miközben gőzerővel nyomulnak az olyan nagy riválisok, mint a rövidesen hazánkban is elrajtoló Disney+ és a korábban megérkezett HBO Max.

Az ellentétes dinamikát érzékelve sokan vélik úgy, hogy a Netflix elsőségének napjai meg vannak számlálva, ám az Omdia legfrissebb jelentése türelemre inti az ellendrukkereket.

Hirdetés

Az elemzőcég a Connected TV Summit nevű rendezvényen hozta nyilvánosságra a kutatását, mely szerint még 2026-ban is vezetni fog a Netflix a Disney szolgáltatása előtt. Az Omdia arra jutott, hogy ekkor 260 millió előfizetője lesz a Netflixnek, míg a Disney+ 240 millióval liheg majd a platform nyakában. Őket követi a kb. 150 millió előfizetőnek örvendő Amazon Prime Video, nagyjából egy szinten az addigra összeolvasztásra kerülő HBO Max Discovery+-szal. A jövőbeli tornasor végén a Peacockot és a Paramount+-t találjuk majd.

Magyarán az elemzőcég szerint a következő öt évben biztosan nem történik meg a Netflix trónfosztása, később viszont eljöhet ez a pont, mivel a kutatás alapján a Disney+ még 2026-ban is dinamikusabb növekedésben lesz. A globális adatok egyébként egy kifejezetten a brit piacról szóló jelentés részét képezik, melyben az Omdia azt is kimutatta, hogy az Egyesült Királyság lakói még a drasztikusan megnövekedett mindennapi költségek mellett is többet költenek streaming szolgáltatásokra, miközben más területeken jelentős spórolásba kezdtek - írta meg a Deadline.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.