Hirdetés

Megújul a Netflix kezelőfelülete, ilyen változásokra számíthatsz



|

A Netflix-nézőket várhatóan új kezdőlap várja majd.

Hirdetés

Az utóbbi egy-két évtized során megjelent online médiaplatformok sajátossága a dinamikus, személyre szabott kezdőoldal. A Spotify, a Youtube prémium változata és a Netflix is azok közé a felületek közé tartoznak, amelyek az éppen aktuálisan elindított tartalmakat, a kedvencként megjelölteket és az algoritmus által nekünk ajánlott dolgokat külön sorban megjelenítve segítik az oldalon való navigációt.

Az idő előrehaladtával ezek a felületek is változnak, van, hogy csak kipróbálnak egy-egy újdonságot, és ha működik, akkor beépítik, és van, hogy a felmerülő felhasználói igényeknek szeretnének ezekkel eleget tenni. A héten a Netflix új kezdőoldaláról derültek ki konkrét részletek, amelyek, ha helytállóak, azok valóban képesek érdemben javítani a felhasználói élményen.

A piacvezető streamingplatform ígérete az, hogy az új felhasználói felület sokkal áttekinthetőbb és interaktívabb lesz, mint az egyébként is a jobbak között nyilvántartott elődje. A megújulás, bár minden alkalmazást érint, a tévés verzión lesz legszembetűnőbb.

Hirdetés

A streamingszolgáltató időközben el is kezdte a merőben új külsőt is biztosító felület tesztelését, ami valóban sok ponton változtat a böngészés eddig megszokott menetén. Ezek közül, ami elsőként szembetűnhet majd, az eddig mozdulatlan csempék életre keltése.

A sorozatokat és filmeket megjelenítő keretek mostantól, ha rájuk megyünk, nagyobb méretre váltanak és megjelenítik a tartalommal kapcsolatos összes fontosabb információt, és mutatják az előzetest. Ez funkcionálisan eddig is így volt a tévés verzióban, de most látványosabb az egész, jórészt a Apple TV dizájnját továbbgondolva.

Pat Flemming vezérigazgató nyilatkozata szerint ez azt a célt szolgálja, hogy a választás közben ne kelljen ide-oda kapkodni a tekintetünket, és könnyebb legyen találnunk nekünk tetsző tartalmakat. A külső megjelenés reformja megszűnteti a baloldali menüt, és az eddig ott található menüpontokat (Home, Keresés…stb.) a képernyő tetején helyezik el, ami azonnal megjelenik, ha megnyomjuk a felfelé mutató nyilat.

Új menüpontként jelenik meg a jövőben a My Netflix, mely különböző tartalmakat ajánl majd a figyelmünkbe, és gyors elérést biztosít a közelmúltban elkezdett vagy mentett, filmekhez, sorozatokhoz. Szokás szerint, először szűkebb körben kezdik az új felület tesztelését, és majd a visszajelzések alapján élesedik a nagyközönség számára.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.