Hirdetés

Mindennél részletesebb képek árulkodnak az iPhone 15 Pro dizájnjáról



|

A legújabb renderek minden információt tartalmaznak, ami eddig kiderülhetett az Apple következő csúcskészülékéről.

Hirdetés

Ha az Apple nem tér el a jól bevált menetrendtől, szeptemberben kerülhet sor az iPhone 15-széria bemutatására, amiről talán még az ilyenkor szokásosnál is több pletyka terjeng. A 9to5Mac februárban kiszivárgott CAD-fájlok alapján készült renderekkel illusztrálta az iPhone 15 Pro lehetséges dizájnját, most pedig egy újabb galériával jelentkezett a portál.

A legfrissebb képek nemcsak a korábban megszerzett CAD-fájlokat dolgozzák fel, hanem lényegében minden hitelesnek tűnő információra reflektálnak, amely különböző forrásokból napvilágot látott az elmúlt hónapok során.

Így aztán most eddig nem látott részletességben tárul fel előttünk az iPhone 15 Pro formaterve, amely összességében apró, de annál lényegesebb változtatásokat eszközölhet az iPhone 14 Próhoz képest. 

Hirdetés

Mivel ez a nagy attrakció, előbb mutatjuk a 9to5Mac által elkészíttetett rendereket, aztán rátérünk, mit érdemes rajtuk kiszúrni.

A legfontosabb újdonság, hogy várhatóan minden iPhone 15-ös modellen USB-C bemenet váltja a 2012 óta használt Lightninget, amit a szivárgások szerint egy fém gyűrű fog majd közre. Az iPhone 15 Pro és a Pro Max esetében a készülékek kerete titánból lesz, az élei pedig lekerekítettebbé válnak, hogy jobb fogást biztosítson.

A másik nagy szenzációnak a hangerő állítására szolgáló gombok és a némítókapcsoló száműzése ígérkezik, melyek helyét haptikus visszajelzésekkel életre keltett érintős felületek veszik át, hasonlóan az iPhone SE home-gombjához. Ha hihetünk a pletykáknak, ez a cserét csak az iPhone 15 Pro és Pro Max kiadásokban lépik meg a cupertinóiak.

A rendereken sokaknak feltűnhet a kamerák jelentős kiállása, ami nem véletlen: az eddigi tudásunk alapján maga a kamerasziget és lencsék is jobban kiemelkednek majd a hátlapból, mint az iPhone 14 Pro esetében. A 9to5Mac ugyanakkor egy szivárgás alapján úgy véli, hogy az iPhone 15 Pro Maxbe periszkópos képalkotó kerülhet, így ott valamivel kevésbé lesz markáns a kitüremkedés.

Cserébe az iPhone 15 Pro és Pro Max egy teljesen új kameraszenzort kaphatnak, amely több fényt fogad be, és kevésbé hajlamos az alul- vagy túlexponálásra. A kamerasziget markánsabbá válását valamelyest ellensúlyozhatja, hogy az Apple állítólag keskenyebbre szabja a kijelző körüli kávát, így az mindössze 1,55 mm lesz az iPhone 14 Prón látott 2,17 mm helyett. Ez a különbség már a mobil méretét is befolyásolja, ezért az iPhone 15 Pro minden dimenziója (szélesség, magasság, vastagság) kb. 1 mm-rel lesz kisebb, mint az előd esetében.

Végezetül a 9to5Mac azt írja, hogy a Pro-sorozat egy új színt is tartogat, amely egy mélyvörös árnyalat lesz (színkód: 410D0D), és a jelenlegi mélylila variánst váltja. Természetesen ezúttal is igaz, hogy a fent leírtak csupán pletykák, így a hivatalos rajt még mindig okozhat meglepetéseket, és persze a szivárogtatók is módosíthatják az előrejelzéseiket az őszig hátralevő hónapokban.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.