Hirdetés

Nem áll jól az európai mobilpiacon az Apple



|

Az elmúlt 5 év legrosszabb eredményét érte el az Apple, és ha a Huawei gondjait is figyelembe vesszük, akkor csak a Xiaomi örülhet igazán az eladási adatoknak.

Hirdetés

Az IDC legutóbbi jelentése szerint az EMEA régióban (ami Európát is magába foglalja) 83,7 millió okostelefon talált gazdára az idei első negyedév során. Ez éves szinten 3,3 százalékos visszaesést jelent, értékben azonban már 26,8 millió dolláros, vagyis 10 százalékos a visszaesés. 

Hirdetés

A legnagyobb mértékben a Huawei tudta növelni az eladásait a régióban, éves szinten 66,1 százalékkal - ezt persze mostanra erősen beárnyékolja a kereskedelmi háború okozta helyzet, a Huawei már nem akar a világ legnagyobb mobilgyártója lenni (egyelőre), és Európa több országában is gyakorlatilag a felére estek az eladásai egy hónapon belül. 

Mivel a HMD Global eladásai 32,6 százalékkal zuhantak, az Apple-é pedig 22,73 százalékkal, ezért kevés gyártó van, amely igazán örülhet az eredményeknek. Ami azt illeti, az Apple-nek ez a legrosszabb eredménye az elmúlt 5 évben. 

A piacvezető a Samsung maradt a 29,5 százalékos részesedésével, a változásoknak pedig a Xiaomi örülhet igazán, amelynek az eladásai 33,3 százalékkal emelkedtek - a kínai cég a Huawei nehézségeiből is profitálhat. 

Az EMEA régión belül az európai eladások gyakorlatilag stagnáltak. Nyugat-Európában a vételárak egy hajszállal csökkentek, Közép- és Kelet-Európában nem változtak. Az IDC szerint a helyzet tovább romolhat a nemzetközi politikai feszültségek miatt, illetve a fogyasztók is egyre tovább tartják meg a készülékeiket (egyrészt az egyre jobb minőség, másrészt az egyre magasabb árak miatt). 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.