Hirdetés

Nem muszáj már eltűrni a WhatsApp egyik legirritálóbb korlátozását



|

Egyelőre csak az egyik nagy platformon élvezhetjük a csevegő legújabb, igencsak hasznos frissítését.

Hirdetés

A WhatsApp fejlesztői az ünnepekhez közeledve sem húzták be a féket, hiszen nemrég egy jelentős frissítéssel 33-ról 128-ra emelték a csoportos hangalapú csevegés résztvevőinek a számát, most pedig egy újabb hasznos megoldással bővítik a repertoárt, kiküszöbölve a globális piacvezető csevegő egyik legidegesítőbb tulajdonságát.  

Egész pontosan arról van szó, hogy a WhatsApp eddig a szintén a Meta szárnyai alá tartozó Messengerrel egyetemben jelentősen csorbította az elküldött fotók és videók minőségét, aminek most végre búcsút inthetünk, néhány jelentős korlátozással.

Az elsőként a WABetaInfo által kiszúrt változtatás ugyanis sajnos nem automatikus, hanem nekünk kell olyan küldési módot választanunk, ami nem butítja le a minőséget. Ehhez a + gombot megnyomva nem a fotók és videók küldésére szolgáló dedikált menüpontot kell megérinteni, hanem a Dokumentumokét, amelyen belül már a galériánkból is csatolhatunk médiafájlokat.

Hirdetés

A rendszer legfeljebb 2 GB-os képeket vagy filmeket fogad be, így a hosszabb 4K-videókat továbbra sem a WhatsAppon fogjuk átpasszolni, a harmadik lényegi korlátozás pedig az, hogy egyelőre csak az iOS-es felhasználóknak szól a lehetőség, és ők is több hullámban kapják meg az elkövetkező hetek során, ezért könnyen elképzelhető, hogy még nem látod az iPhone-odon.

A jó hír viszont, hogy a WhatsApp tájékoztatása szerint már az Androidra is készül a funkció, egyelőre bármiféle megjelenési dátum nélkül.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.