Hirdetés

Okosfogvédőt fejleszt bokszolóknak egy londoni cég



|

A védelem ugyanaz lesz, csak éppen rögzíti majd a fejre mért ütéseket.

Hirdetés

Okosfogvédőt fejleszt bokszolóknak (focistáknak, hokisoknak és akinek csak kell) egy brit cég, az ORB Innovations. Jelenleg Kickstarteren gyűjtenek rá, és úgy tűnik, sokan vevők az ötletre: már most sikerült 50 ezer dollárt összekalapozni, ami a kitűzött cél háromszorosa. Úgy, hogy még van két hetük a határidőig.

A Kickstarter oldal szerint az eszköz nem csak a fogakat védi: figyeli a sportoló mozgását, pulzusát, az elégetett kalóriát és a fejét érő ütéseket, így segíti őket a fejlődésben.

Hirdetés

Gyorsulásmérőjével még a haladást is érzékeli foci, jéghoki közben, és bár GPS-jeladója nincs, képes megtippelni mennyit futott és korcsolyázott a viselője.

Az ORB Smartguard Bluetooth-szal kapcsolódik a telefonra, és természetesen applikáció is jár hozzá. Egyébként mindenben megegyezik majd egy hagyományos, "buta" fogvédővel. Ára 158 font lesz a tervek szerint, azaz 75 ezer forint.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.