Hirdetés

Részletfizetéssel bővülhet az Apple Pay portfóliója



|

Beszámolók szerint Apple Pay Later néven érkezik majd egyszerű hitelfelvételi lehetőség.

Hirdetés

A kiskereskedelmi verseny egyik legújabb frontja, hogy melyik üzlet tud kényelmesebb vagy kedvezőbb részletfizetési feltételeket nyújtani, hogy a felhasználóknak ne kelljen egy összegben kifizetniük új mobiljuk, laptopjuk, vagy tévéjük árát. Ebben a szektorban robbanthat nagyot az Apple, akik egy készülő fejlesztésről kiszivárgott információ szerint hitelfelvétel lehetőségével bővítenék az Apple Pay rendszerét.

Hirdetés

Az új szolgáltatásról a Bloomberg számolt be belsős információk alapján, ezek szerint az iPhone-ok gyártója az Apple Cardhoz hasonlóan a részletfizetések kapcsán is a Goldman Sachs-szel működne együtt (viszont a hitel felvételéhez nem kötelező a kártya), tehát a kölcsönöket ténylegesen ez a pénzintézet nyújthatja majd.

A lap forrásai szerint mind bolti, mind online történő, Apple Pay segítségével kifizetett vásárlások esetében választhatják majd a felhasználók, hogy nem egy összegben térítik meg a teljes vételárat. Sok rivális pénzügyi szolgáltatóhoz hasonlóan nyolchetes, négy részletre bontott, kamat nélküli részletfizetésre is lesz majd lehetőségünk, vagy kérhetik egy hosszabb távú, kamattal terhelt hitel felvételét is.

Az Apple egyébként saját eszközeinek vásárlására jelenleg is biztosít részletfizetési lehetőséget, de értelemszerűen az Apple Pay Later drasztikusan kibővítené a vásárlások körét, ahol a felhasználók élhetnének a hitelezés lehetőségével. A Bloomberg beszámolója szerint sok részlet még nem tisztázott a készülő szolgáltatás kapcsán, így például az, hogy mekkora kamattal járna a hitel, illetve hogy az Apple milyen esetekben szabna ki késedelmi, vagy a fizetés feldolgozásához kapcsolódó díjakat. Az viszont már biztosnak tűnik, hogy a felhasználók viszonylag könnyen, egy fényképes igazolvány segítségével, hitelelbírálás nélkül kérhetnének kölcsönt, illetve egyszerűen előre is törleszthetnék a hitelük hátralévő részét.

Nem ez az egyetlen újdonság, amin az Apple Pay készítői dolgoznak a háttérben, ugyanis tavaly felvásároltak egy céget, aminek a technológiája arra teheti alkalmassá az iPhone-okat, hogy fizetéseket fogadjanak más NFC-s eszközökről. Ezzel pedig rendkívül egyszerűen utalhatnának egymás között is az Apple-készülékek tulajdonosai és ismerőseik.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.