Hirdetés

Vajon mi kerül 87000 forintba ezen a játékautón?



|

Tologathatod oda-vissza, a polcodon is jól mutat, és még?

Hirdetés

Talány, hogy kik alkothatják a célcsoportját annak az új kisautónak, melyet az Teenage Engineering dobott piacra a közelmúltban. Na nem egy lélegzetelállító színaranyból és platinából készült Hot Wheels termékről beszélünk, hanem egy azokhoz a kisautókhoz hasonló egyszerű konstrukcióról, amelyek tucatszámra álltak mindannyiunk polcán pár évtizede, akkor is, ha szüleink nem voltak a felső tízezer tagjai.

A Teenage Engineering egy svéd szórakoztatóelektronikai cég, amely főként szintetizátorokat, méregdrága, de jó minőségű audioeszközöket és egy sor fura, értelmezhetetlen kütyüt kínál eladásra. A cégnek nem ez az első ilyen húzása, sok hasonlóan meghökkentő ajánlatuk volt már alig két évtizedes fennállásuk óta.

Hirdetés

A most megjelent, értelmezhetetlenül drága játékautó, csak egy a túlárazott termékei közül, és nem is a legkirívóbb. Kínáltak már 1600 dollárért (557 000 forint) lapra szerelt íróasztalt, és 2000 dollárért fababát is (696 000 forint). A most 250 dollárért (87 000 forint) kínált kisautó azért lóg ki talán még ebből a sorból is, mert ezért az összegért bármely játékboltba nagyjából száz hasonlót kapunk ezért a pénzért, ami minőségben és kivitelben is ugyanezt nyújtja.

A Grip Car nevet viselő kisautó alumíniumból készült és gumikerekeit golyós csapágy forgatja. A gyártó saját termékének faék egyszerűségét leplezi le a használati útmutatón olvasható mondattal:

"Tologasd oda-vissza, és tartsd a polcodon!" 

A kisautó piros, fekete és szürke színben kapható, és a dán dizájner, Anders Hermansen munkája. A cég honlapján egyébként több jel is arra mutatott a közelmúltban, hogy egy jelentősebb bejelentésre készülnek. Azt egyértelművé tették már, hogy nem ez a játékautó volt a titokzatos újdonság, hanem egy audioeszköz, de azt már meg sem néztük, mert még a kisautó-sokkban vagyunk.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.