Hirdetés

Van időd 30 csodás képre, amit a Hubble-űrtávcső készített?



|

A NASA bemutatott egy adagnyi fotót, amelyeken a világűr különböző jelenségei láthatóak.

Hirdetés

Több mint három évtizeddel ezelőtt, 1990 tavaszán lőtték fel az űrbe a Hubble-űrtávcsövet, ami azóta rengeteg látványos képpel ajándékozta már meg az emberiséget. A különleges szerkezet idén ünnepelte harmincadik évfordulóját, így a NASA nemrég be is mutatott nekünk harminc lélegzetelállító fotót a Caldwell katalógusból, amelyekre mindenképp érdemes lehet egy pillantást vetni, még akkor is, ha nem vagytok oda az űrrel kapcsolatos dolgokért.

A különleges képeknek hála fényesen ragyogyó csillaghalmazokat, színes csillagködöket és látványos galaxisokat csodálhattok meg. A Hubble-űrtávcső által készített fotókat egyébként tudományos kutatásokhoz és mérnöki tesztekhez használták fel korábban, de a NASA csak a napokban tette közzé őket a nyilvánosság számára. 

Hirdetés

Az alábbi galériában meg is találhatjátok az új képeket, de ha kíváncsiak vagytok a Caldwell katalógus többi darabjára, akkor ezen az oldalon meg is találjátok azokat.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.