Hirdetés

Vezeték nélküli kapcsolaton át érkezett a bombafenyegetés a repülő utasainak



|

Szerencsére csak egy hülye viccről volt szó, de így is sokan megijedtek.

Hirdetés

Az Apple saját, vezeték nélküli fájlcserélő rendszerével, az AirDroppal kapcsolatban már sok visszaélésről érkezett hír, például előfordult, hogy egy metrókocsi utasai kéretlen péniszfotókat kaptak egy ismeretlentől, most azonban egy repülőgép utasai izzadhattak le, amikor felszállás előtt különös üzenetet kaptak - írja az Android Authority.

Az American Airlines egyik texasi járatán ugyanis az iOS operációs rendszert használó készülékek - leginkább iPhone-ok - tulajdonosai arra figyeltek fel, hogy a készülékük képernyőjén megjelent a következő üzenet: I have a bomb would like to share a photo, azaz A "bomba van nálam" nevű felhasználó szeretne megosztani egy fotót.

Hirdetés

A járaton 125 utas és 8 fő személyzet utazott volna, az üzenet láttán azonban a gépnek több mint 4 órán át kellett vesztegelnie a repülőtéren, mire felderítették, hogy mi történt.

Az AirDrop lényege, hogy az iOS-készülékek között vezeték nélküli kapcsolaton keresztül egyszerűen meg lehet osztani képeket, videókat vagy más fájlokat, azonban a fogadó félnek láthatóvá kell tennie a készülékét a küldő telefonja számára. Az iOS háromféle beállítást engedélyez: a telefon senki számára nem elérhető vagy csak azok számára, akik szerepelnek a kontaktok között, illetve bárki számára. A texasi esetben azok kapták meg a fenti üzenetet, akiknél bárki számára elérhetővé volt téve az AirDrop lehetősége.

A helyi rendőrség végül egy fiatalkorú utast tartóztatott le, aki beismerte, hogy ő küldte az üzenetet a többi utastársnak. A hatóság közbelépése után azonban biztonsági okokból az egész repülőt át kellett nézni, hogy valóban nincs-e robbanószerkezet a fedélzeten. Miután szerencsére semmit nem találtak a rendőrök, a gép - immár az elkövető nélkül - folytathatta az útját.

Az elkövető telefonját lefoglalták, a készüléken pedig megtalálták az üzenetet. A fiatalnak most a hatóság hamis riasztása miatt kell majd bíróság elé állnia.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.