Hirdetés

Az Nvidia reagált az EVGA-val való szakításra



|

Nyilatkozatot adott ki a vállalat egyik képviselője.

Hirdetés

Tegnap hatalmas meglepetéssel robbant a hír, miszerint az Nvidia régi együttműködő partnere, a népszerű GPU-gyártó EVGA távozik a videokártyák piacáról, és már nem fog új generációs, vagyis RTX 40 szériás modelleket készíteni.

Az információ először híresztelésként indult, viszont az EVGA termékmenedzsere egy hivatalos blogbejegyzésben megerősítette, hogy leáll a gyártással, de a jövőben továbbra is támogatni fogja a már forgalomba került videokártyák vásárlóit.

Hirdetés

A beszámolók alapján az Nvidia és az EVGA kapcsolata megromlott az utóbbi időben, ennek pedig az egyik legfőbb oka az volt, hogy az Nvidia csak alacsony haszonkulcsot enged a partnervállalatainak. Az EVGA jelentősen nagyobb, háromszor magasabb haszonkulcsot realizál a tápegységek piacán, jelentősen kedvezőbb feltételekkel tud értékesíteni ebben a szektorban.

Az Nvidia egy rövid közleményben reagált a PC Gamer megkeresésére az EVGA távozását illetően. A cég kiemelte, hogy az évek során remek partnerkapcsolatot ápoltak a vállalatok, és az Nvidia teljes mértékben támogatni fogja a jelenlegi generációs termékek értékesítését és javítását. A vállalat a legjobbakat kívánta Andrew Han cégvezető és az összes EVGA-s barátai számára.

Az EVGA által hagyott űrt vélhetően az Nvidia többi kiemelkedő együttműködője, a Gigabyte, az Asus és a Zotac próbálja majd betölteni.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.