Hirdetés

Soha nem volt még annyira könnyű gamer laptop, mint a HP Omen Transcend 14



|

Első pillantásra ki sem néznéd a visszafogott megjelenésű Omen Transcend 14-ből, hogy micsoda erő lakozik benne.

Hirdetés

A nagyközönség számára ugyan csak holnap nyílik meg a tech világ legnagyobb éves eseménye, a Las Vegas-i CES 2024, a média képviselői viszont a mai napon már látogathatják az expót, és a sajtóközlemények is záporoznak a postaládánkba.

Így aztán a HP is maximális sebességre kapcsolt, az újdonságok sorában egy vadonatúj gamer laptopot is leleplezve, amely a koreai gyártó szerint jelenleg a világ legkönnyebb modelljének számít a 14 hüvelykes, játékra kihegyezett notebookok kategóriájában. Az autós szubkultúrában sleepernek hívják azokat a szerény megjelenésű tuningolt járgányokat, amelyekről első pillantásra meg sem mondaná az ember, hogy mekkora teljesítmény lapul a motorháztetejük alatt, a kifejezés pedig a HP Omen Transcend 14-re is remekül illik.

Hirdetés

A mindössze 18 mm vastag és 1,6 kg-os laptopon nyoma sincs a legtöbb gamer terméket jellemző extravagáns dizájnnak, inkább ultrabooknak tűnik a termék, csak az RGB-megvilágítású billentyűzet árulja el, hogy itt bizony többről van szó.

Ami a specifikációt illeti, a HP újdonsága egy 14 hüvelykes, 2,8K-s OLED kijelzőt kapott 120 Hz-es képfrissítéssel és akár Intel Core Ultra 9 185H processzorral, valamint 32 GB LPDDR 5 memóriával, 2 TB SSD tárhellyel és Nvidia GeForce RTX 4070 videokártyával is rendelhetjük. Mindezt persze hűvösen is kell tartani, ezért az LG az Intellel közösen fejlesztett ki egy léghűtéses rendszert, ami a kompakt házban sem hagyja elszabadulni a Celsiusokat.

A 140 W-os USB-C gyorstöltéssel érkező gamer laptop üzemideje kapcsán akár 11,5 órát ígér a gyártó, ami nem hangzik rosszul, de azt majd a gyakorlat bizonyítja, hogy miként fest ez a különböző játékok alatt. Az Omen Transcend 14 további extrái közé tartozik a 2,4 GHz-es ultra alacsony késleltetésű audio-hangzás, az Omen Gaming Hub alkalmazás, a Wi-Fi 7 támogatás és az energiatakarékos üzemmód. A HP pillekönnyű erőgépe már előrendelhető a márka nemzetközi weboldalán, nettó 1500 dolláros induló áron (516 ezer forint), a hivatalos megjelenési dátum viszont még nem ismert.

Borítókép: Tom's Guide

 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.