Hirdetés

Egyáltalán nem fogy az RTX 4070, az Nvidia tovább szünetelteti a gyártást



|

A jelek szerint a kutyának sem kell a középkategóriás hardver, a gyártó pedig nem akarja, hogy raktárakban porosodjanak a dobozok.

Hirdetés

Amikor az RTX 4000-es generáció elindult, az Nvidia csak az RTX 4090-es és RTX 4080-as modelleket dobta piacra, vagyis kizárólag a csúcskategóriás hardverek voltak elérhetőek. Ha valaki nem akart ilyen mélyen a zsebébe nyúlni, annak hónapokat kellett várni az olcsóbb kiadásokra.

Úgy néz ki azonban, hogy a zöldek egy kicsit eltaktikázták magukat: nem tudni, hogy a magas ár, az általános recesszió, a megerősödő konkurencia, a játszhatatlan PC-s portok, vagy ezek keveréke okozza-e a vásárlók tétovázását, de az tény, hogy nem állnak hosszú sorok a boltok előtt az RTX 4070-es széria miatt.

Hirdetés

A vállalat nem akarta elárasztani a piacot, hiszen az lenyomta volna az árakat, így a kártya áprilisi rajtja után lassítottak a gyártáson. Elvileg májusban újra fel kellett volna pörögni a gyártósoroknak, de a legfrisebb hírek szerint erre csak júniusban kerül majd sor. Az Nvidia ezzel mesterségesen alacsonyan tartja a kínálatot, mert nem akarják, hogy bezuhanjanak az árak, a kereskedők ugyanis szívesebben dolgoznak alacsonyabb árréssel, mint hogy több raklapot őrizgessenek a raktárban.

A napokban bejelentett RTX 4060 és RTX 4060 Ti sem javít majd a 70-es sorozat helyzetén, árban nincs hatalmas különbség a két széria modelljei között. Pedig az RTX 4070 nem egy rossz GPU, nemrég mi is teszteltünk egyet, de végeredményben a vásárlók döntenek, őket pedig nem sikerült meggyőzni.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.