Hirdetés

Ilyen, amikor az MI-vel akarsz anime képet készíteni a fotódból, és teljes katasztrófa lesz



|

A mesterséges intelligencia már önállóan alkot művészi képeket, de azért bőven akad olyan, hogy egy sima anime filter is problémát okoz neki. Az eredmény zseniális.

Hirdetés

A különféle iparágakban már viszonylag régóta próbálják bevonni az egyes gyártók a mesterséges intelligenciát a folyamatba, viszont az utóbbi pár évben egy viszonylag meglepő területen bukkant fel a technológia, ugyanis többen azzal foglalkoznak, hogy a művészeti alkotásokat állítsanak elő gépi tanulás segítségével (gondoljunk csak a DALL-E sikerére). Sőt, az Adobe már árulja is az MI által készített grafikákat, ami alapos felháborodást okozott a szakmában.

Az olyan eszközök, mint a Midjourney és a Stable Diffusion egészen érdekes festményeket tudnak szöveges leírásokból alkotni, egyes próbálkozások pedig már 3D objektumokat is elő tudnak állítani, de persze azért még hosszú út vezet odáig, hogy ezeknek a technológiáknak igazi gyakorlati haszna legyen.

Hirdetés

Persze nem kell azonnal a magától festegető Terminátor képét vizionálni, számtalan olyan fotó filter létezik, amely a feltöltött felhasználó képet alakítja át rajzolt vagy festett műalkotássá, vagy manipulálja az eredeti fotót valamilyen mesterséges intelligencia által generált művelettel. Bár manapság komoly aggodalmat kelt, hogy az MI váltja majd le a művészeket, de a Boredpanda gyűjtéséből kiderül, hogy azért bőven van még hova fejlődni.

Az alábbi válogatásban egy anime-szerű fotós filter röhejes tévedéseit láthatjuk, amely zseniálisan abszurd tévedésekkel szórakoztat minket, nézd meg te is:

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.