Hirdetés

Mától önvezető taxik is járják Szingapúr útjait



|

Mégsem az Uber ír történelmet az autonóm taxik tesztelésének megkezdésével.

Hirdetés

Beindultak az események az önvezető autók piacán. Néhány napja a Ford bejelentette, hogy 2021-re tömeggyártásba kívánja küldeni a főként taxiscégeknek szánt autonóm autóit. Rá egy nappal az Uber és a Volvo nem csak hogy nyilvánosságra hozták az önvezető személyszállító járművek fejlesztése érdekében kötött partnerségüket, de az is hivatalossá vált, hogy az Uber heteken belül megkezdi az együttműködés első gyümölcseként létrejött önvezető autó éles tesztelését.


Hirdetés


Ma kiderült, hogy mégsem az Uber és a Volvo írják be magukat a történelemkönyvbe az első önvezető taxi tesztelésének megkezdésével, ugyanis az egyesült államokbeli székhelyű nuTonomy a mai napon megkezdte Szingapúrban az első ilyen járművek éles próbálgatását.



A vállalat összesen hat darab Renault Zoe és Mitsubishi i-Miev autót alakított át önvezetővé, amelyeket egy kizárólag meghívással elérhető mobilalkalmazáson keresztül lehet igénybe venni a városállam egyik üzleti negyedében. A járművek egyelőre fix beszállási és kiszállási pontokat használnak, egy körülbelül 4 kilométer sugarú területen szállíthatják az utasokat. Ezen felül a kocsikban tartózkodik egy sofőr is, aki probléma esetén bármikor átveheti a robotpilótától az irányítást.


(Forrás: CNET)

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.