Hirdetés

Filmajánló: Tim Burton nagy szemei, egy robot öntudata



|

Ezen a héten is lesz mit nézni: nemcsak csaló festőket, vagy barátságos gépeket láthatunk, hanem balfék üzletembereket és animált fókákat is.

Hirdetés

A ritka erős januári és februári felhozatal után márciusban némileg csitulni látszik a filmes hullám, legalábbis az e heti premierek ezt mutatják. Szerencsére ennek ellenére a filmínyencek éppúgy megtalálják számításaikat, mint a hollywoodi filmek rajongói.

Hirdetés

 

Chappie

Neill Blomkamp a District 9 kirobbanó és az Elysium – Zárt világ szolid sikerét követően – de még az Alien 5 várható kasszarobbantása előtt – ismét egy társadalmi kérdéseket is boncolgató sci-fivel rukkolt elő. A kezdetben még vígjáték címkével felragasztott moziban egy Chappie nevű robotot elrabolnak bűnözők, majd egy diszfunkcionális családban nevelkedik fel. Csakhamar kiderül, hogy bámulatos képességek birtokában van, amitől ő egyedi és megismételhetetlen, ami a kis robotot gyártó cégnek egyáltalán nincsen ínyére.

 

Nagy szemek (Big Eyes)

Tim Burton az 1994-es Ed Wood óta nem rendezett életrajzi filmet, azonban ezúttal múzsáit, Johnny Depp-et és (most már ex-kedvesét) Helena Bonham Cartert elhagyta (a zeneszerző viszont ezúttal is Danny Elfman) és helyettük Christoph Waltz-ot és Amy Adams-et nyerte meg a Nagy szemek főbb szerepeire. Margaret Keane festményei rendkívüli méretű szemeikről voltak híresek, amik nem kis pénzt hoztak a konyhára, azonban a babérokat folyamatosan a férje aratta le helyette. Végül azonban a házastársak jogi csatározásokba kezdtek. Kétségtelenül nem egy hagyományos Burton mozi története, ahogy a megvalósítás sem, de a sötét gótika mestere ezen is rajta hagyta összetéveszthetetlen kéznyomát.

 

Üzlet bármi áron (Unfinished Business)

Vince Vaughn - még mielőtt láthatnánk a True Detective következő évadában mennyire lépett ki a komfortzónájából - ismét egy vígjátékkal rukkolt elő, melyben útitársai a brit színészveterán Tom Wilkinson (Batman: Kezdődik, Alul Semmi), valamint az ifjabb Franco-fivér, Dave (Szemfényvesztők, 21 Jump Street). Vaughn alakítja Dan Trunkmant, a kisvállalkozót, aki két társával Európába utazik, hogy megkössék életük üzletét, de ahogy az leni szokott minden, ami ilyenkor közbejöhet, közbejön. A filmben rajtuk kívül felbukkan többek között James Marsden és Simon Pegg állandó komikus társa, Nick Frost is.

 

A tenger dala (Song of the Sea)

Az idei Oscar Legjobb animációs film kategóriájának jelöltjei közé is bekerült A tenger dala már történetében is varázslatos, nemcsak megvalósításában. A ”selkie”-k, vagyis fókatündérek a szárazföldön emberként, a vízben viszont fókaként élnek. Bennek és Saoirse-nek, az ifjú testvérpárnak viszont fel kell tárniuk családjuk régi titkát, hogy hazataláljanak. Az eredeti hangok között megtalálható a nagyszerű Brendan Gleeson (Harry Potter és a Tűz Serlege, Erőszakik), a csodálatos zenéért pedig Bruno Coulais (Kóristák, Coraline és a titkos ajtó) felel.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.