Hirdetés

Kilépett az OEM egerek piacáról a Logitech



|

Ettől függetlenül továbbra is gyárt mutatóeszközöket a gyártó.

Hirdetés

Rengeteg gyártó készít egereket és billentyűzeteket, azonban a kérdéses piacokon talán a Genius és Logitech a legismertebb nevek, mondhatni legendák. A Logitech most bejelentette, hogy nagyjából két évtized után kilép az OEM egerek piacáról, azaz innentől kezdve a PC-gyártók nem tudnak majd a vállalattól származó egeret adni a számítógépeik mellé. Technikailag valójában már tavaly decemberben megtörtént a kilépés, a vállalat akkor indította útjára a legutolsó szállítmányt.

Hirdetés


A lépés mögött természetesen pénzügyi megfontolás áll, az egykoron fontos bevételi forrásként számon tartott OEM piac a folyamatosan csökkenő profit miatt mára nyűggé degradálódott a Logitech számára. A tavalyi utolsó negyedévben a cég bevételének csak 4,45 százaléka érkezett az OEM piacról, konkrétan 26,5 millió dollárról van szó. A vállalat évek óta a játékosoknak szánt eszközök piacán való terjeszkedést tartja a legfontosabb feladatának, a legutóbbi pénzügyi negyedévben 224,87 millió dollár bevétele származott gamer termékeiből.


Természetesen az OEM egerek piacáról való kivonulás nem jelenti azt, hogy a jövőben ne lehetne Logitech egereket vásárolni a boltokban, bár a "zacsis" kiszerelésű egereiknek az egyszerű fogyasztók is búcsút mondhatnak.


(Forrás: AnandTech)

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.