Hirdetés

Nem kapnak titkosítást a fényképezőgépek?



|

Nyílt levelet írtak a dokumentumfilmesek és riporterek a gyártóknak.

Hirdetés

Folyamatosan fejlődnek a kamerák és fényképezőgépek, azonban akad egy nagy hiányosságuk: nem támogatják a rögzített anyagok titkosítását. A vásárlók oroszlánrésze számára ez persze nem fontos, azonban a jogi kereteket, a többé-kevésbé kimondatlan farkastörvények határait rendszeresen feszegető dokumentumfilmesek és fotóriporterek számára rendkívül fontos lenne ez a funkció. Börtönbe, vagy akár életveszélybe is kerülhetnek, amennyiben egy ellenőrzés során a helyi hatalomnak nem tetsző felvételeket találnak az eszközeiken.


Hirdetés


Jobb híján most a Freedom of the Press Foundation közreműködésével az érintettek nyílt levelet írtak a nagy kameragyártóknak, hogy azok implementálják végre az adattitkosítási funkciót. 150-nél is többen adták a kézjegyüket a dokumentumhoz, többek közt Laura Poitras, Alex Gibney, és Joshua Oppenheimer.



A Motherboard bő egy héttel a nyílt levél publikálása után kommentálási igénnyel felkeresett öt kameragyártót, az eredmény pedig enyhén szólva is lelombozó: a Nikon és az Olympus nem voltak hajlandóak konkrétumokat tartalmazó állásfoglalást adni a témában, míg a Canon - Sony - Fuji trió válaszra sem méltatta a portál újságíróját.


Úgy tűnik, hogy a kérdéses gyártók termékeiben nem mostanában lesz elérhető a titkosítás.


(Nyitókép: Davidlohr Bueso)

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.