Hirdetés

300 évnyi nyomtatott sajtó az interneten



|

A British Library 40 millió oldalnyi régi újságot digitalizál, és teszi fel az internetre.

Hirdetés

A British Library nagy feladat előtt áll: úgy döntöttek, hogy 40 millió oldalnyi régi újságot digitalizálnak, és tesznek elérhetővé az interneten. A könyvtár összesen 52 000 kiadvány birtokában van, amelyek 300 éves történelmet fednek le.

 

A műveletben partner BrightSolid az első két évben legalább négy millió oldalt szkennel be, majd a maradék 36 milliót a következő tíz évben szeretnék behozni, addig ugyanis ez a technológia is fejlődik majd. Az újságok között jogvédett tartalmak is szerepelnek.

 

Ha mindennel elkészültek, az eredeti változatokat egy egy direkt erre a célra felhúzott épületben tárolják majd, amihez a brit kormánytól 33 millió fontos támogatást kaptak. A tartalmak internetre kerüléséért a BrightSolid felel. A könyvtár olvasói ingyenesen hozzáférhetnek majd mindenhez, másoknak létrehoznak egy fizetős weboldalt.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.