Hirdetés

A CES-re megy az AR-napszemüveg



|

A Vuzix Blade 3000 AR-napszemüvegnek hála talán elő sem kell vennünk majd az okostelefont a zsebünkből.

Hirdetés

Az elmúlt években az okosórák és a viselhető karkötők lettek azok a kiegészítő jellegű eszközök, amelyeket sokan egy okostelefon mellé használnak a mindennapokban. Ezeknek hála gyorsan és egyszerűen lehet tudomást szerezni az értesítésekről. 

Hirdetés

Az okosórákra a jövőben nagy fenyegetést jelenthet a kiterjesztett valóság piaca, amely egyelőre gyerekcipőben jár. Az elbukott Google Glass után a nagy áttörést a Microsoft HoloLens hozta, amely rengeteg kiváló lehetőséget rejt magában. 

Sok cég mellett az Apple is az AR-ben hisz, azonban a jelenlegi úttörő HoloLens egy elég nagy headset, ezért a gyakorlatban még nem könnyű használni a kiterjesztett valóságot. 

Ezen változtathat a Vuzix Blade 3000 AR-napszemüveg. A Vuzix az eszközt a 2017-es CES-en mutatja majd be, de már most nagyon ígéretesnek tűnik. 

A szemüveg a viselője számára minden információt képes megjeleníteni a párosított okostelefonról. Mivel egy okosórát funkciókban tökéletesen pótol, ezért az okostelefont talán elő sem kell majd venni a zsebünkből. 

A szemüveg minden információt a valódi világra vetít, azonban a HoloLensszel szemben egy átlagos szemüvegnek tűnik. Ennek ellenére van HD-s kamerája, mozgásérzékelője és érintőpadja is. 

Az áráról egyelőre nem sokat tudunk, de az Androidra építő eszköz az androidos és az iOS-es okostelefonokkal is boldogul. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.