Hirdetés

A Sony a PS Vita TV-vel megy az Apple TV ellen



|

Az alig 6 x 10 cm-es, 99 dollárba kerülő set-top box játékkonzolként is használható.

Hirdetés

A Sony hétfőn mutatta be a PlayStation Vita TV-t: az aprócska, alig 6 x 10 cm-es set-top box teljes értékű játékkonzolként is használható. Az eszköz alapjául a PS Vita hardvere szolgált, és a Vita, a PSP és a PS1 játékok futtatása mellett számos szórakoztató szolgáltatást is kínál – sőt, a PlayStation 4-gyel is összekapcsolható.

A Sony 9480 jent (cca. 95 dollárt) kér a dobozért, amelyet Japánban november 14-én fognak piacra dobni. A kiegészítők – köztük egy DualShock 3 kontroller és egy 8GB-os memóriakártya – külön csomagban lesznek kaphatók 14 280 jenért (143 dollárért).

A PS Vita TV támogatja a Hulut, a Tsutaya TV-t, a Nico Nico Douga-t és persze, a Sony saját Video Unlimited nevű szolgáltatását is. Az eszközön olyan Vita-stílusú alkalmazások is használhatók lesznek, mint a LiveTweet Twitter-kliens vagy a Reader e-könyv olvasó.

Az apró doboz a PlayStation 4 kiegészítőjeként is használható. Lehetővé teszi, hogy a játékokat egy másik TV-készüléken is használhassuk, ha a konzolra csatlakoztatott készülék valamiért foglalt; ráadásul második Vita-rendszerként is működik, így multiplayer játékokat is futtathatunk rajta – már ha beszereztük az ehhez szükséges kontrollert. Sajnos, a rendszer nem támogat minden PS Vita játékot: a DualShock 3-ból ugyanis hiányoznak azok az érintés- és mozgásérzékelő hardverek, amelyek elengedhetetlenül szükségesek bizonyos címek használatához.

Hirdetés

A PS Vita TV pontosan ugyanannyiba kerül majd, mint az Apple TV – viszont jóval több lehetőséget kínál a gamerek számára. Ha a Sony képes lesz a kaliforniai gyártóéhoz hasonló tartalomválasztékot nyújtani a felhasználóknak, hosszabb távon akár komoly konkurensükké is válhat ebben a szegmensben.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.