Hirdetés

Az idei szezon sztárkütyüi



|

Ismét elérkezett az őszi-téli szezon - a legfontosabb az IT-világában (is). Ezek lesznek népszerűek idén.

Hirdetés

Ötletből sosincs hiány, amikor eljön az ajándékvásárlás ideje és valami vicces, hasznos, olcsó, drága stb. informatikai eszközt keresünk. Idén sem más a helyzet, de évről évre változik azon termékek köre, amelyek igazán népszerűek. Jönnek új eszközök, amik tavaly még sehol sem voltak, eltűnnek régebbi, egykoron forradalminak tartott eszközök és olyan is előfordul, hogy a tavalyi slágertermék idén ismét sikeresen hódít. Mutatunk néhányat, amiből várhatóan nagyon sokat akarnak majd eladni a gyártók idén.


Hirdetés


Bluetooth fülesek

Alaposan felkavarta az állóvizet a csatlakozók piacán az Apple, amikor az iPhone 7-ről lehagyta a 3,5 mm-es jacket. Ez azt jelenti, hogy a telefonhoz mostantól csak átalakítóval lehet normál, analóg fülest vagy hangfalat, hangrendszert stb. csatlakoztatni. A mobilitás miatt marad a zsinórnélküli, Bluetooth fülesek világa, amely igazi robbanás előtt áll. A jó hír, hogy már évekkel ezelőtt elkezdték gyártani az ilyen fülhallgatókat a gyártók, így a kínálat már most is óriási és nem kell elsőgenerációs próbálkozásoktól tartanunk. Persze van a piacon rossz BT füles szép számmal és várhatóan, ahogy a többi mobilcég is leszedi a jacket a telefonokról, még jobb modellek készülnek majd, de azért már most is lehet találni jó és olcsó BT fülhallgatót.



A Bluetooth fülhallgatók közül több modell is nyakörv-típusú, ahol egy nyakra helyezhető félkörben rejtették el a vezérlőgombokat, akkumulátort és rádiós egységet - a füldugók ebbe csatlakoznak kábellel. A másik, sportoláshoz is nagyon jól passzoló megoldásnál a nyak mögötti vezetéken lévő, illetve a fülbe helyezendő kis dobozkákban osztották el a szükséges komponenseket és itt találjuk a vezérlést is.


Digitális jegyzettömbök

A digitalizálótáblák kis réteg számára fontosak és főleg munka miatt szükségesek. A digitalizáló tollak és noteszek azonban nagyon sok ember fantáziáját megmozgatják és igazán hasznosak lehetnek az analóg és digitális világ szorosabb összekapcsolásában. A speciális noteszbe a hozzá adott tollal jegyzetelhetünk, majd a jegyzeteinket egy pillanat alatt áttölthetjük a felhőbe és onnan mobilunkra, ahol tovább szerkeszthetjük azokat. Többféle technológia is létezik, de közös mindben, hogy egyelőre nem túl olcsó egyik sem (kb. 100 dollárnál indulnak).



Okosizzók

Az okosizzók is régóta elérhetőek már, de főként az árak miatt mostanáig nem igazán terjedtek. Az újabb modellek már olcsóbbak, a rendszerek is sokat fejlődtek és remélhetőleg az élettartam sem megbízhatatlanul rövid. Ha ilyenbe fektetünk, érdemes előtte alaposan felmérni igényeinket (vagy akit meg akarunk ajándékozni), és a rendszer bővíthetőségét is megvizsgálni.



Gyerek tracker

Ahelyett, hogy okostelefont adnánk iskolás gyermekünknek, kifejezetten gyerekeknek szánt, nem túl drága okosórát is kaphatnak. Ezzel csupán néhány alapfunkciót érnek el, de a legfontosabbak köztük vannak: egy gombnyomással felhívhatják a szüleiket, a szülők GPS-szel követhetik gyereküket távolról, illetve fel is hívhatják. Amelyik órán kijelző is van, ott azért több funkció érhető el, így akár sms-t is kaphatnak gyermekeink az engedélyezett számokról, játszhatnak, zenét hallgathatnak stb. Ezeknek az okoskarkötőknek előnyük, hogy nem túlságosan drágák, a telefonszámla nem tud "véletlenül" elszállni, mégis, nagyobb a biztonságérzete a gyereknek és a szülőknek is.



Szokásos slágertermékek

Persze rengeteg olyan termék is szépen fog fogyni idén, ami tavaly is sikeres volt. Például a gamer perifériák, headsetek, billentyűzetek és egerek biztosan sok bevásárlólistára felkerülnek, a nagyobb értékű eszközök között ott lesznek a 4K tévék és az új játékkonzolok is, az olcsóbb kiegészítők közül pedig a fitness trackerek, a powerbankok és a Bluetooth hangszórók lesznek a legkeresettebbek.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.