Hirdetés

Bizarr hardverek



|

Fura hardverekből sosincsen hiány a CES kiállításon és ez idén sem volt másképp. Az elmúlt héten sok-sok érdekes, új, izgalmas hardvert, szolgáltatást és technológiát bemutattunk nektek, és most kiemeljük az igazán furákat.

Hirdetés

A "fura" hardver persze még nem jelenti azt, hogy rossz, de nem hétköznapi, nem a megszokott, jól kiszámítható fejlesztések végeredménye. Sokszor inkább az, hogy egy-egy cég a normál, evolúciós fejlesztéseken felül valami lélegzetelállítóval, meghökkentővel vagy éppen őrült megoldással jelentkezik. Ez aztán a legtöbbször be is válik: az interneten minden oldal sokat ír a cégről és a furcsa megoldásról, elemzik, boncolgatják, szidják és dicsérik, de a lényeg, hogy a cég neve szép lassan megragad mindenkinek a tudatában. Amikor pedig tényleges vásárlásra kerül a sor és a felhasználó ellátogat a szaküzletbe, a sok-sok, kevésbé ismert, szürke név mellett azonnal felismeri azt az egyet, aki egyszer, valamikor valami jót vagy rosszat, de mindenképpen meghökkentőt alkotott - a lényeg, hogy a márka már ismerős és nagyobb eséllyel választjuk ezt a terméket még akkor is, ha a számunkra kevésbé ismert cég terméke akár olcsóbb és/vagy jobb. Nézzünk most néhány ilyet.

Hirdetés


Gyilkos egybegépek

Az egybegép itthon még nem terjed úgy, ahogy azt a cégek szeretnék - a felhasználók drágának találják és inkább asztali PC-t, vagy notebookot választanak. Pedig a CES-en több cég is, például az Origin és a Maingear megmutatták, hogy lehet szupererős All in One-t építeni. Az Omni AiO PC Haswell-E CPU-val és GeForce Titan X VGA-val szerelt, és hasonló konfiguráció rendelhető a Maingear Alpha-szériájában is, amely mindezt egy 34 colos kijelző mögé rejti. Az MSI megoldása is érdekes, a 27 colos, 144 Hz-es gaming monitor egy komplett PC-t rejt, de csak integrált grafikával - a külön asztali PC-be szánt VGA-t egy erre kialakított tartóba szerelhetjük a gép hátulján.


Furcsagépek

A PC-k méretének csökkenésében nagy szerepet játszanak az egyre kevésbé melegedő komponensek, az alacsony fogyasztású CPU-k és miniatűr alaplapok. Az MSI egy hengeres, de kicsinek mondható gépet szerelt össze, aminek egyedi formája mellett teljesítménye is figyelemre méltó. A Core i7 CPU-t és DDR4 RAM-ot rejtő dobozba még egy mobil GeForce GTX 980M GPU is belefért, így a játék abszolút nem akadály az MSI Vortex PC-nek.


Építőkocka és USB kulcs PC-k

Az Acer és a Shuttle már megcsinálták, de az Intel még tartotta magát a CES-ig, hogy bemutassa miniatűr asztali PC-jének, a NUC-nak új változatát. A mobil komponensekből építkező gép, a Skull Canyon kódnevet kapta és igazi érdekessége, hogy a PC ezúttal már nem holmi harmatgyenge konfiguráció, akár a legerősebb, Iris Pro GPU-val szerelt CPU-val és nagy tárhelyet biztosító SSD-vel is kérhetjük.
A másik érdekesség az USB Stick PC, amelyből néhány már járt tesztlaborunkban: drágán kapunk alap Intel Atom-teljesítményt, amin még a Windows 10 is beröccen olykor-olykor. Cserébe viszont a gép nagyon kicsi és csendes is, hiszen passzívan hűtött. Az új Compute Sticket már sebesség terén is komoly(abb)an lehet venni. Ebbe a továbbra is nagyon kicsi PC-be, amely HDMI-n csatlakozik bármely kijelzőhöz, már Intel Core M3 vagy M5 CPU-t szerelnek, de persze ezzel együtt a készülék ára is jelentősen megugrik.


Transformer PC-k

Az InWintől sok-sok látványos ház érkezett. Miközben mindenki miniatürizál és temeti a klasszikus asztali PC-t, az InWin sikeresen megy az ár ellen és azokat a gamereket célozza, akik feltűnő, szuperegyedi házat szeretnének. A nagy találmány az alakváltó számítógépház, amely működés közben, egyetlen gombnyomásra képes akár teljesen átalakulni. Aztán van itt még ledekkel belülről kirakott, félig átlátszó ház és olyan is, amelynek jelentős része edzett üvegből készült, így jól láthatják barátaink a Quad SLI-be kötött Titan X fürtünket. Jól néz ki, csak győzzük megfizetni.


Asztali PC karkötővel

Az Asus RoG GT51 nem csupán dögösen néz ki, tartogat is néhány meglepetést. A Core i7-es asztali PC birtokában már nem kell olyan nagyon sokat gondolkodni a monitorvásárláson, jöhet a 4K, mert a gépben duruzsoló, SLI-be kapcsolt két GeForce Titan X nem fog cserbenhagyni minket.


Ez azonban még csak a konfigurációja a GT51-nek, az extra még hátra van. A géphez egy speciális karkötőt is kapunk, amelyet a gép előtt meglengetve egy titkos partíciót oldhatunk fel háttértárunkon. Az itt tárolt adatok titkosítottak és nem láthatók bárki számára. Hogy aztán itt mit tárolunk és miért van erre szükségünk, az már legyen mindenkinek a magánügye.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.