Hirdetés

CES 2011 - ha január, akkor CES



|

Windows 8? 3d-s kijelzők garmadája? IPad 2? A pletykák érdekes technológiákat jósolnak, január 6 és 9 között kiderül, mivel készülnek ez évre a nagy IT-ipari szereplők.

Hirdetés

Ma hajnalban nyitották meg a 2011-es CES-t, azaz Consumer Electronics Show-t, amelyet már 1967 óta megtartanak, kisebb-nagyobb megszakításokkal, vagy épp költséglefaragásokkal ugyan, de mindig megtudhattuk, melyek lesznek az adott év meghatározó technológiái, kütyüjei, hardverei és szoftverei. Habár év közben jöhetnek (és mindig jönnek is) nagy bejelentések és bemutatók, azért a CES az a rendezvény, amelyen minden hardver- és szoftvergyártó cég igyekszik magát képviseltetni, hogy bemutathassák az adott évre szánt legnagyobb attrakcióikat.

Az először New York-ban tartott esemény 1978 és 1994 között két rendezvényre tagolódott: a télinek nevezett CES Las Vegasban, a "nyári" CES pedig Chicagóban rezidált. 1994 óta viszont csak egy CES létezik, Las Vegasban, így a bűn és kaszinók városa immáron nemcsak az említett fogalmakról ismert, hanem az év egyik legrangosabb rendezvényéről is. A CES-eken mutatták be többek között például a Pongot 1975-ben (Isten nyugosztalja), a CD-lejátszót, a Commodore 64-et, a Tetrist, a HDTV-t, Xboxot, Blu-ray korongokat és még órákig sorolhatnám a nagyszerű hardvereket, amiket (talán) mindenki ismerhet.

Ez évre is érdekes dolgokat predesztrináltak, például a Microsoft cégtől a Windows 8 első bemutatóját, de már több cég is bemutatta, mit várhatunk tőlük. Nemsokára tehát sorjáznak a cikkek a legújabb trendekről és eszközökről (például a Microsoft új multitouch egeréről, 3D-s kijelzőkről, tabletekről és e-readerekről), úgyhogy olvasnivalóban és érdekességben nem lesz hiány, stay tuned, nemsokára ismét jelentkezünk!

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.