Hirdetés

Csúszik a GeForce GTX 590 megjelenése



|

Csak március 24-én debütálhat az NVIDIA első dual GPU-s Fermi-alapú kártyája.

Hirdetés

A legfrissebb információk szerint az NVIDIA első dual GPU-s Fermi-alapú videokártyája, a GeForce GTX 590 sajnos még tovább csúszik, ami annak megjelenését illeti. Az új hírek március 24-ére teszik a rajttal egybekötött hivatalos bemutatót. A korábbi hírek szerint március 22-én érkezett volna a kártya, de úgy tűnik, az előkészületekhez több idő kell a gyártónak.

 

Az AMD már piacra dobta új zászlóshajóját, a Radeon HD 6990-et (Antilles) - ennek közvetlen riválisaként kívánja az NVIDIA útjára indítani a GeForce GTX 590-et. A vezérlő két GF110-es GPU-ra épül, 1024 CUDA maggal dolgozik, 2 x 384 bites memóriabuszt használ, amelyek 3 GB GDDR5-ös memóriát kezelnek. A jelenlegi adatok szerint a GPU, shader és memória órajelei 612, 1224 és 3420 MHz-es értékeken alakulnak majd.

 

A GeForce GTX 590 hűtéséről egy dual slotos egység gondoskodik, ami hasonló az Antillesen látott megoldáshoz: egy középső ventilátort két oldalról egy-egy gőzkamra vesz körbe. Kimenetek tekintetében három DVI és egy HDMI port áll majd rendelkezésre. A kártya természetesen támogatja a 3D Vision Surroundot, illetve az SLI-t is. Az ára továbbra is ismeretlen.

 

 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.