Hirdetés

Érdemes részben SSD-vel helyettesíteni a RAM-ot



|

Célszerű lehet egy kis teljesítményt alacsonyabb fogyasztásra és nagyobb kapacitásra cserélni.

Hirdetés

A Fusion-io és a Priceton Egyetem nemrég bejelentették partneri kapcsolatba lépésüket, a kollaboráció gyümölcseként a gyártó bizonyos szilárdtest-meghajtóit beszerzők opcionálisan kiegészíthetik majd a számítógépük fizikai memóriáját az SSD-n ezen célra kijelölt területtel.


Erre az egyetem kutatói által kifejlesztett SSDAlloc szoftverrel nyílik majd lehetőség, amely képes elhitetni az operációs rendszerrel, hogy a háttértáron kijelölt terület fizikai memória. Sajnos egyelőre nem tudni, hogy az alkalmazás milyen platformokon lesz elérhető, ám mivel a megoldás főként szervereken tehet jó szolgálatot, így a windowsos mellett valószínűleg linuxos és unixos verziója is lesz.


Ugyan a virtuális memória már nagyon régóta minden komolyabb operációs rendszer elmaradhatatlan kelléke, ám a kutatók állítása szerint az SSDAlloc a jelenlegi implementációknál számottevően jobb teljesítményt fog nyújtani, amelynek köszönhetően tényleg képes lesz nagyrészt helyettesíteni a gigabájtra leszámolva drágább, ráadásul 90 százalékkal több energiát fogyasztó RAM-ot.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.