Hirdetés

Freecom MediaPlayer-3



|

Hirdetés

... pontosabban illesztett burkolattal is. Belsejében egy nyolcvan gigabájtos, 3,5 hüvelykes merevlemezt hordoz, amelyet egyszerűen úgy tölthetünk fel tartalommal, hogy a készüléket hordozható merevlemezként csatlakoztatjuk a számítógéphez, USB 2.0-s felületen. Alapvetően bármilyen állományok hordozására, azaz pusztán mozgó merevlemezként is felhasználható, ám ennél lényegesen többet tud.

A számítógépről leválasztva, majd televízióra - illetve bármilyen megjelenítőeszközre - és hangszórórendszerre kötve számos hang-, kép-, valamint mozgóképformátumot önállóan le tud játszani. Összeállíthatunk lejásztólistákat is, ami merevlemezes zenei gyűjtemény esetében már elengedhetetlen - sajnos arra nem ad lehetőséget, hogy egy időben lejátsszunk valamit, és közben válasszuk ki a következő számot vagy listát. Kvarckijelzője ahhoz épp elegendő, hogy böngésszünk a zenei állományok között, így ha zenegépként kívánjuk használni, nem kell feltétlenül bekapcsolnunk a televíziót. Természetesen képes anyagok lejátszásához és a részletes menü kezeléséhez szükségünk lesz valamilyen megjelenítőre.


A menüben különféle HD Video felbontások is beállíthatók, de ezt csak külön beszerezhető komponenskábellel tudjuk kihasználni. Formátumok tekintetében széles a választék, gyakorlatilag minden ma használatos anyagot meg tudunk nézni a segítségével, ez alól gyakorlatilag csak a WMV (Windows Media Video) képez kivételt. Támogatja az összes DVD video-hoz kapcsolódó formátumot, így akár egy komplett DVD-mappát is lejátszhatunk a segítségével - igaz, a több hang és felirat közötti választás nálunk nem működött.

DivX-lejátszás esetében az SRT formátumú feliratot képes volt megjeleníteni, de az ékezetes karaktereket hibásan értelmezte. Hozzáadott érték viszont, hogy a lemezmellékletről a Dr. DivX teljes változata telepíthető, amellyel könnyen elkészíthetjük saját kódolású DivX videóinkat is. A színes, nem túl bonyolult menü jól kezelhető a mellékelt távirányítóval, de akkor sincs gond, ha ez véletlenül elkeveredne, vagy a fotel aljába süllyedne, a legfontosabb gombokat ugyanis a készülék előlapján is elhelyezték.

A Freecom MediaPlayer-3 nagy előnye, hogy megkíméli tulajdonosát a körülményes és gyakran nehezen, csúnyán megoldható kábelezéstől, illetve a nem éppen csúcsminőségű vezeték nélküli képátviteli rendszerek valamelyikének megvásárlásától. Léteznek elegánsabb, otthoni vezeték nélküli hálózatokra épülő megoldások, de ezek biztonságos felállítása némi szakértelmet igényel - a MediaPlayer megelégszik alapvető Windows-kezelői ismeretekkel.

Egyszerűen, kis helyen tárolhatjuk zenei gyűjteményünket, digitalizált családi képeinket, videóinkat - ugyanez hagyományosan, azaz bakeliten, CD-n és VHS-kazettán egy nagy kupacot alkotna. A merevlemez mérete ugyan nem korlátlan, de arra elegendő, hogy a legkedvesebb darabok akár mindegyikének otthont adjon a nappaliban. Aki pedig nagyobbra vágyna, nem kell, hogy aggódjon, hiszen kapható 160 vagy akár 400 gigabájtos változatban is.

A cikk a 2005. szeptemberi számunkban olvasható.
Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.