Hirdetés

Gigabyte újdonságok a nyári szünetre



|

Egy energiatakarékos és egy két grafikus magra épülő csúcsmodellel bővült a tajvani gyártó VGA-kínálata.

Hirdetés

Az Inno3D és egyéb lelkes partnergyártók után a Gigabyte is úgy gondolta, hogy érdemes bevezetni egy energiatakarékos modellt a palettába, a csökkentett fogyasztás és az egyszerűbb felépítés miatt ugyanis várhatóan népszerű lesz a típus. A GV-N96TGR-512I számozású kártya az NVIDIA GeForce 9600 GT grafikus egységére épül, melyben 64 darab stream processzor aktív. A csökkentet alapfeszültségű, 55 nanométeren legyártott lapka órajele 600 MHz, a stream processzorok 1500, míg az 512 megabájtnyi memória modul effektíve 1800 MHz-en ketyeg. A memóriabusz kialakítása nem változott az alapváltozathoz képest, a GDDR3-as lapkák továbbra is 256 biten kapcsolódnak a grafikus maghoz.

 

gigabyte_gv-n96tgr-512i_01.jpg
 

 


Az alacsony üzemfeszültség révén a kártyának nincs szüksége külső tápellátásra és komolyabb hűtésre, igaz, az utóbbira ránézve egyes, borzalmasan hangos GeForce 4-es modellek jutnak eszünkbe. Mi magunk is fontosnak tartjuk a költségek és a végtermék árának alacsony szinten tartását, de itt talán megérdemelt volna valami komolyabbat a Gigabyte "zöld" kártyája. Jó hír viszont, hogy háromféle monitor kimenet is ráfért a hátlapra, a D-sub+DVI-I pároshoz egy aranyozott HDMI aljzat csatlakozott.


Az energiatakarékos működéssel totálisan szemben helyezkedik el a gyártó legújabb szörnyetege, ami nem más, mint az NVIDIA két GPU-s monstrumának új kiadása, az átdolgozott GeForce GTX 295. Több alkalommal is írtunk a megváltoztatott felépítésű kártyáról, így most csak a leglényegesebb adatokról teszünk említést. A Gigabyte picit áthágta a referencia tervben ajánlott egyik órajelet, a 2×896 megabájtnyi GDDR3-as modulok ugyanis nem effektíve 1998, hanem 2016 MHz-en üzemelnek. A különbséget vélhetően senki sem fogja megérezni, pláne akkor, ha a két grafikus magban összesen található 480 darab stream processzor erejét CPU-limites beállításokban szeretné kiaknázni. 

 

gigabyte_gv-n295-18i-b_rev_2.jpg
 

 


A továbbra is Quad SLI képes kártya hamarosan hazánkban is megjelenik a boltok polcain, ajánlott ára 120000 Ft köré várható.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.