Hirdetés

Láthatatlan egér



|

Virtuális billentyűzet után láthatatlan rágcsáló?

Hirdetés

Manapság már bármi megeshet. Nem is olyan rég, ha az asztalomra (mögé, alá stb.) néztem, nem láttam egyebet, csak kétségbeejtő... azaz művészi összevisszaságban heverő eszközöket, és tekergőző zsinórokat. Aztán elkezdtek bejönni azok az kütyük, amelyek egyre több vezetéktől szabadítottak meg minket, és az íróasztali látkép egyre rendezettebbé vált.


Aztán még újabb koncepciók, még őrültebb tervek születtek, csak kapkodtuk a fejünket, és fogyatkozni kezdtek az eszközök is. Ugyanannyi funkcióhoz kevesebb kütyü: ez ám a helytakarékosság! Az alább bemutatott láthatatlan egér méltó kiegészítője lehetne annak a dupla kivetítős gépnek, amiről már volt itt szó, és amelynél se monitorra, se billentyűzetre nem lenne szükség.



A "Mouseless" (azaz Egértelenül) nevű munkacsoport vezetője Pranav Mistry. Mistry terve infravörös lézersugáron és egy mini infravörös kamerán alapul, amely észlelné kezünk és ujjaink mozgását, és nemcsak a hagyományos, kétgombos mozdulatokat, hanem a már egyre szélesebb körben népszerűvé váló, multitouch-alapú gesztusok is a láthatatlan rágcsáló programjának részeivé válnának.



Boltokban még nem kapni, de biztató hír, hogy egy működő prototípust a projekt dolgozói valamivel kevesebb, mint húsz dollárból hoztak össze.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.