Hirdetés

Megöli a HDD-ket a vibráció - vagy mégsem?



|

Egy új kutatás segített bebizonyítani, hogy a vibráció sokat árt a merevlemezeknek, azonban a jelenség legyőzhető.

Hirdetés

A vibráció, mint merevlemezeket fenyegető jelenség eddig is ismert probléma volt. Julian Turner azt vizsgálta, hogy a hagyományos HDD-rackeken túl milyen eredményt lehet elérni ennek csökkentésére. Kísérleteiben egy AVR-1000 névre hallgató szénszálas racket használt.

 

Az eredmények több, mint bíztatóak voltak, a 3,5 hüvelykes merevlemezeknél a random olvasási teljesítmény ugyanis 56%-ról 246%-ra, az írási teljesítmény pedig 34%-ról 88%-ra nőtt a szénszálas rack használatával.

 

Természetesen mindez elsősorban nem az otthoni átlagfelhasználók számára jelenti a legnagyobb áttörést és érdekességet, hanem az ipari szerverpiac számára. A teljes tanulmány itt megtekinthető.

 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.