Hirdetés

Öntöltő elemek



|

Rázd fel magad!

Hirdetés

Bosszantó, mikor a legnagyobb szükségben merül le egy elem például a zenelejátszódban, és nincs már hozzáférhető csere sem a fényképezőgépben, sem a távirányítóban, sem a kamerádban. A sima elemeket felváltó tölthetősek könnyebbé tették az életünket, de sajnos konnektor sincs mindig kéznél, és az sem túl kényelmes megoldás, ha folyton vadászni kell a ketyeréinkben a még működő darabok után, és átpakolászni őket egyik eszközből a másikba.

 

 

A Brother Industries Ltd most előrukkolt egy olyan, AA (azaz ceruzaelem) és AAA (fotóelem) méretű generátorral, ami mozgási energiával táplálkozik, és egy másik ugyanekkora elemet is képes feltölteni. Az áramfejlesztő elem belsejében egy elektromágneses indukciós generátor és egy duplarétegű elektromos kondenzátor csücsül, és bár képtelenül erőteljes rázással tudnál csak életet lehelni egy tükörreflexes digitális fényképezőgépbe, ahhoz, hogy a távirányítód vagy a ledes elemlámpád elműködjön még egy darabig, pár könnyed kézmozdulat is elegendő lehet.

 

 

A prototípusokat az idén július végén megrendezésre került tokiói Techno-frontier kiállításon mutatta be a tervező cég. A nagyobbikból olyan változat is készült, amely csupán egy darabos, azaz nem csatlakozik hozzá másik elem, hanem egybeépítették őket, így alacsony fogyasztású eszközök esetén önmagában is használható. Ez a darab 1.6 volt feszültségig, a két darabos 3,2 voltig megy. A kisebb méret 2,7 voltot bír produkálni.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.