Hirdetés

NVIDIA: két GTX 470 egy kártyán



|

A Galaxy Computex-standján Dual-GTX 470-nel lehetett találkozni: nagyon erős, nagyon éhes, nagyon forró.

Hirdetés

A Computex-en a Galaxy standja több látnivalót is rejteget, az egyik legérdekesebb talán az NVIDIA Dual-GTX 470-es grafikus kártyája. A 12 hüvelykes lapra egyenesen két GTX 470-et szereltek, amelyekhez természetesen több GDDR5-ös RAM is társul; pontos részletek sajnos nem ismertek.

 

A két GPU-val szerelt behemót tehát nagyon erős, viszont nagyon forró és éhes is. A két GPU kétszer annyi fogyasztást eredményez, így a kártya minimum 430 wattal éri be, ami valljuk be, rengeteg, még egy 1000+ wattos tápegység számára is, ha a gépünk többi része is hasonlóan energiaigényes.

 

A hűtésről persze nem is beszélve. Egyelőre prototípus kártyáról van szó, nem tudni, hogy a három dual link DVI-kimenettel szerelt Dual-GTX 470 kereskedelmi forgalomban kapható lesz-e valaha. Mindenesetre ha valaki nukleáris reaktort vagy szélturbinát tart a kiskertben, gond nélkül választhatja ezt a prototípust is.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.