Hirdetés

Odafigyelést igényelnek az USB-s adattárolók



|

Hirdetés

A Steganos biztonsági cég egy olyan felmérést készített, amelyből kiderül, hogy az USB-s memóriák biztonságára sokkal jobban oda kellene figyelni. A felmérés tanúsága szerint az angliai munkavállalók fele használ USB-s memóriákat. Ugyan 81 százalékuk alkalmaz valamiféle titkosítást az adatok védelme érdekében, de a szakemberek szerint ez még nem elegendő.

Katja Pryss a cég egyik munkatársa elmondta, hogy a kis méretű, hordozható adattároló eszközök mindig biztonsági kockázatot jelentenek, ugyanis könnyen elveszhetnek, és rossz kezekbe kerülhetnek a rajtuk tárolt adatok. Pryss hozzátette, hogy a cégek a mobil munka elvárásainak megfelelően egyre többször alkalmaznak USB-s adattároló eszközöket, de sok esetben nem gondolnak az adatbiztonsági kockázatokra, és azok kezelésére.


A kis méretű adattárolók esetében is nagyon fontos a biztonsági szabályok megalkotása, és betartása. A védelmi intézkedéseknek része kell, hogy legyen az eszközökön tárolt adatok titkosítása is.
Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.