Hirdetés

Olcsóbbak lesznek az OLED-kijelzők



|

Megnégyszerezi a panelek gyártását a Samsung, amelyek ára így csökkenhet.

Hirdetés

 

A Samsung már az idei CES kiállításon is bemutatta saját OLED paneleit, amelyek 14 és 31 inchesek voltak. A koreai gyártó azonban nem áll meg a piacon, és hamarosan nagyobb méretű modelleket is gyárt majd.

 

Ezek az aktív mátrixos OLED-kijelzők (AMOLED-kijelzők) Woo-Jong Lee, a Samsung SDI igazgatójának elmondása szerint, kiválóan lesznek majd alkalmazhatóak közepes és nagy méretekben olyan eszközökben mint monitorok, laptopok, vagy TV-k.

 

samsungoled.jpg

 

Természetesen erről már korábban is hallhattunk, azonban a Samsung eldöntötte, hogy a jelenlegi 1,5 millióról 2009-ben évi 3 millióra növeli a legyártott panelek számát, 2010-re pedig a jelenlegi négyszeresét, tehát évi 6 millió darabot gyártanak majd.

 

A megnövekedett gyártás azt jelenti, hogy az OLED-és AMOLED-kijelzők ára a jövőben csökkenhet. Ez pedig nem lenne rossz, hiszen remek technológiáról van szó, ám mélyen a zsebünkbe kell nyúlnunk, ha most ilyen televíziót szeretnénk vásárolni. A Sony XEL-1 csak 11 inch képátmérőjű, de 2500 dollárba (400 000 forint) kerül.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.