Hirdetés

Panasonic DMC-FZ28, nagyon zoom



|

Nincsenek alapvető újdonságok az új FZ28-ban, mégis érezhetően többet nyújt elődjénél (is).

Hirdetés

Egyértelműen a legnagyobb teljesítményű jelenleg kapható kompakt ultra zoomos (vagy bridge) kategóriájú fényképezőgépek közé sorolhatjuk az FZ28-at. A fekete és ezüst színben is kapható modell hasonlít elődjére, de jó néhány dologban túllép azon. Látószöge nagyobb, 27 milliméteresnek megfelelő lett, megnövelték kissé az LCD kijelző méretét és az elektronikus kijelző képe is kicsit részletesebb lett. A Panasonic eddig is eléggé mértéktartó volt a megapixelek osztogatását illetően, de úgy látszik a bűvös 10 milliós értéket muszáj volt bevállalni. A nagyobb felbontást egy kevéssel kisebb fizikai méretű CCD adja, ami elvileg nem kedvez a zajnak, de úgy tűnik, hogy az új Venus IV képfeldolgozó rendszer kétutas, alsó frekvenciákat leválasztó zajszűrője megteszi a magáét: az FZ28 képei nem lettek érezhetően zajosabbak.

 

panasonicfz28_.jpg

 

 

temakovetes_.jpg

 

 

Más újdonságot is hoz az új lapka, a továbbfejlesztett arckövetés már az arcprofilokat is képes felismerni és fókuszban is tartani. Nem csak arcot, hanem bármilyen kijelölt objektumot követhet az automata fókusz és a háttérfényt is képes kompenzálni a rendszer. Megmaradtak emellett az eddigi vívmányok, mint a mozgásérzékeny ISO beállítás, az automatikus témabeállítás vagy a kiváló optikai képstabilizátor. Javultak a manuális lehetőségek és a fehéregyensúly beállítása, és fényképezhetünk JPG és RAW formátumban párhuzamosan.

hdvideo_.jpg

Nagyon jól jön beltéren és látképnél is a nagy látószög. Mellékhatása, hogy tele állásban kicsit veszít a 18-szoros optikai zoom az erejéből, de bőven megéri ez a „csere". Nagyon jó minőségű HD (720p) videofelvételeket is készíthetünk, akár zoom használatával, igaz, legfeljebb 15 perc hosszan. Összességében egy változatos körülmények között kiválóan használható darabnak találtuk az FZ28-at, kifejezetten ajánljuk.

 

 

Névjegy


Termék: Panasonic DMC-FZ28

Forgalmazó: Panasonic South-East Kft.

Ár: bevezetés alatt, mintegy 94 990 Ft

Web: katt ide

 

Adatok

 

  • 1/2,33" CCD, 10,1 millió képpont
  • 18-szoros optikai zoom
  • Továbbfejlesztett MEGA O.I.S. képstabilizátor
  • Intelligens Auto mód ISO vezérléssel, arc érzékeléssel (AF/AE), motívum választással, expozíció szabályozással, témakövetéssel
  • LEICA DC VARIO-ELMARIT objektív, F2.8-F8 blende
  • ISO 100-1600 (nagy érzékenységű módban 6400) érzékenység
  • 27-486 milliméteres gyújtótávolság (35 mm ekvivalens)
  • Legfeljebb 32-szeres EZoom (3 megapixelnél)
  • HD videofelvétel (MOV), RAW és JPEG fotózás

 

 

Értékelés

 

dijak_2008_ajanlat_120.jpg

Panasonic DMC-FZ28

Előny: Nagy látószög, erős zoom, kiváló optikai képstabilizátor, továbbfejlesztett automatika

Hátrány: Nincs külső vaku csatlakozás

Teljesítmény: 5

Szolgáltatás: 4,5

Ár/Érték: 4,5


Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.