Hirdetés

Saját mobilprocesszort akar a Google



|

Az Apple nyomdokaiba lépve saját SoC-t szeretne a Google.

Hirdetés

A Google legutóbbi Nexus készülékei már önmagukban is figyelemreméltóak, a The Information jelentése szerint azonban ettől többet akar az óriás. Az Apple után a Google is saját alkatrészeket akar tervezni. 

Hirdetés

Azt nem tudni, hogy a Google milyen cégekkel dolgozik együtt ebben a témában, illetve, hogy miért akar riválist állítani mondjuk a Qualcomm Snapdragon szériájának. 

Egyelőre azt sem tudni, hogy milyen készülékekhez szánná a Google a hardvereket. A hírek szerint a Google jelenleg kifejezetten egy saját mobilprocesszort szeretne megtervezni, illetve saját kamerát is. 

Természetesen ha minden jól megy, és a Google sikerrel jár, akkor a Nexus készülékekből még többet ki tud majd hozni, ugyanis a szoftver és a készülék tervezése után saját hardvert raknának az egész alá. 

Az már egy másik kérdés, hogy mit szól mindehhez a Samsung, az LG, az HTC vagy éppen a Motorola, és, hogy a gyártók közül egyáltalán melyiket akarja majd a Google meggyőzni az együttműködésről. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.